Чому десятикласник Микола зі Звенигородки наклав на себе руки?

,

149216-річний Микола повісився у дворі власного будинку в передостанній день жовтня. Його тіло знайшла сестра. Хлопець навчався у 10 класі Звенигородської школи Олександрійської міської ради. Односельці і друзі розповідають, він був порядним, практично сам вів домашнє господарство. Що саме стало причиною трагедії, наразі складно сказати – триває слідство. Проте існують дві версії, чому підліток поліз у петлю.

Перша – негаразди у сім’ї. Наскільки благополучною була родина Миколи, судити важко. Однолітки хлопця кажуть, що він часто сварився з батьками, були непорозуміння і з сестрою. Односельчани натомість додають, що підліток не слухався батьків і часто прогулював школу, що нерідко ставало приводом для сварок.

Друга ймовірна причина – нещасливе кохання.

– Є дані, що хлопець любив 14-річну дівчинку, яка також проживає у Звенигородці. Він з літа цього року пропонував їй зустрічатися, проте та відмовляла. При кожній відмові хлопець шантажував її, що повіситься. Але це ніхто не сприймав серйозно, його слова розцінювалися як способи маніпуляції, – розповідає «КП» начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз.

Про самогубство Микола не один раз казав і своїм друзям, і вдома. У розпал чергової сварки погрожував, що зведе рахунки з життям. Однак його закиди близькі всерйоз не сприймали. Утім непоправне все ж сталося.

Чи хотів Микола цим вчинком лише налякати рідних або кохану, але не розрахував зусиль, чи дійсно поставив за мету накласти на себе руки, правоохоронці кажуть, що висновки робити завчасно.

– Зараз триває слідство. Судово-медична експертиза встановить, чи немає ознак насильницької смерті. Зараз вона ще не проводиться, – додає прокурор.

Про загиблого учня директор Звенигородської школи Дмитро Бендеров розповідає як про працьовитого й привітного хлопця, який завжди був готовий допомогти. Каже, жодної інформації про трагедію поки що не має, однак додає: у школі всі шоковані тим, що сталося.

– Півтора тижня Микола був на лікарняному, ось якраз мав вийти і… не вийшов. Для нас усіх це шок. І ми всі переживаємо, і діти. Така безглузда смерть… Що призвело до непоправного, з’ясовує міліція. Рано ще про щось казати. Але хлопця не повернеш. Ми пам’ятатимемо його привітним, ввічливим, працьовитим, яким він був, – каже директор Дмитро Бендеров.
e-max.it: your social media marketing partner