Донька полка

,

1481У червні «КП» писала про 23-річного солдата з села Вільне Кіровоградського району Євгена Бурка. Хлопець загинув на сході. Удома в нього залишилася вагітна дружина, дитина, сестра, тато і хвора мама. Тоді побратими загиблих вояків поклялися завжди підтримувати осиротілі родини. І дотримали слова. Цього тижня бійці третього окремого полку прийшли забирати з пологового дружину Євгена з новонародженою донечкою.

Аліна Бурко народила дівчинку через півроку після героїчної смерті чоловіка. Під час останньої розмови з коханою Євген дізнався, що у нього буде донька і сам обрав ім’я –Марина.

Кіровоградські спецпризначенці зробили те, чого не встиг Євген: спочатку відремонтували його хату і облаштували кімнату для немовляти, а потім із квітами, шампанським і подарунками прийшли забирати з пологового новонароджену донечку.

– Військовослужбовці, які виконували завдання в зоні проведення АТО, які разом ділять тягар військової служби, ходять щоденно під смертю – всі, як одна родина. І наш святий обов’язок піклуватися про сім’ї полеглих товаришів, допомагати їм, – говорить заступник командира частини Андрій Неживий.

З пологового будинку Аліна поїхала додому. Тепер усі родичі не можуть натішитися появі копії Євгена.

– Дуже схожа на Женю. Це маленький згорточок щастя. У цих словах усе сказано. Ми її довго чекали, та й Женя її дуже хотів, – говорить мати Аліни Світлана Іюльська.

– Я дуже вдячний нашим військовослужбовцям за допомогу, за духовну і моральну підтримку, за те, що не покинули нас у біді в скрутну хвилину, що цінують і шанують нашого сина, – дякує хлопцям батько Євгена Володимир Бурко.

Сам Женя служив заступником командира розвідувальної групи 3-го окремого полку спеціального призначення. Загинув герой ­­­12 червня 2014 року під час нападу терористів на колону української військової техніки біля села Степанівка Донецької області. За проявлений героїзм хлопця посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
e-max.it: your social media marketing partner