Хлопчик мріяв про телефон, але віддав свої сто доларів на армію

,

1478Артем Мельник навчається у шостому класі Миколаївського НВК, що у Добровеличківському районі. Він мріяв придбати собі новенький телефон, але грошей не вистачало. У батьків син не просив, а збирав самотужки. Коли Артемові рідний дядько подарував сотню доларів, аби той таки здійснив свої мрію, дитина без вагань поклала їх у скриньку на допомогу бійцям у зоні АТО.

–Із нашого села мобілізували Сергія Гуйвана. Першого вересня директор попросила всіх присутніх зібрати кошти йому на допомогу. Діти виготовили скриньку, ходили по селу і збирали гроші. Артем Мельник приніс сто доларів, подаровані дядьком. Перед цим його мама подзвонила в школу і поцікавилася, куди підуть гроші, а потім дозволила передати, – розповідає класний керівник Вікторія Малафій.

– Ми поїхали до дядька в гості і він подарував мені сто доларів. А Сергій Гуйван – мій хрещений, який знаходиться зараз на війні. Я відразу спитав у батьків, чи можна віддати гроші на армію, вони дозволили. Я і віддав. Важливіше ж купити каску, бронежилет чи форму, ніж якийсь там телефон. Він почекає, – пояснює Артем, чому віддав гроші.

За свій добродушний вчинок у винагороду хлопчик таки отримав омріяний мобільник – телефон подарували батьки.

– Дитина збирала собі на телефон, але віддав усе на допомогу хрещеному. Пізніше ми пожаліли його і все-таки купили новий телефон. Такі вчинки треба заохочувати. Взагалі він добродушний, не жадібний, останнє віддасть. Каже, нехай буде хрещеному, я собі ще назбираю. Коли той приїжджав у відпустку – йому передали бронежилет і каску, – розповів «КП» батько Артема Віктор Мельник.
e-max.it: your social media marketing partner