У Кіровограді з’явився добровольчий студентський батальйон

,

1450У Кіровограді на базі коледжу імені Сая з’явився добровольчий студентський батальйон. Проходити військову підготовку там виявили бажання трохи більше восьми десятків хлопців та майже два десятки дівчат. Відтепер, окрім предметів за спеціальністю, вони вивчатимуть і військові дисципліни.

–Студентська рада на зібранні вирішила створити навчальний батальйон і поставила питання перед адміністрацією коледжу про організацію навчального процесу як військового відділення коледжу. Раніше допризовну юнацьку підготовку студенти проходили лише на першому курсі. І це велика помилка, що програма не була розрахована на весь термін навчання. Насправді, у становленні хлопців як чоловіків дуже важливим є військово-патріотичне виховання. Мені, як колишньому військовому, дуже важливо донести їм не глобальні тактичні міркування військової науки, а сувору солдатську правду, – розповідає директор коледжу Олександр Михайлов.

Він каже, на території коледжу є бомбосховище і тир, тож студентам є де займатися. Єдине, додає, існує пара слабких місць, які потребують окремої уваги.

– Перше – це фізична підготовка, студенти не можуть отримати таку, як в армії. Друга проблема виникла з вогневою підготовкою, оскільки адміністрація коледжу змогла придбати лише один автомат Калашникова. Важливим пунктом було також знайти тих викладачів, які б мали бойовий досвід і викликали повагу до себе. Тому запросили контрактників із 3-го кіровоградського десантного батальйону спецпризначення, які зараз лікують поранення, отримані в зоні АТО, – ділиться Олександр Михайлов.

Навчання проходитиме щосереди. Серед предметів – тактико-технічна підготовка, орієнтування на місцевості, захист від ураження хімічною зброєю, стройова, вогнева та інженерна підготовки, безпека життєдіяльності, плавання.

Трохи пізніше студенти долучатимуться до занять бойових підрозділів 3-го окремого полку спеціального призначення. Також у планах тренування у польових умовах та виїзди на полігон.

Тим часом студенти вже склали військову присягу. Кажуть, їх не лякає ні сувора дисципліна, ні військові статути, ні армійський уклад і режим.

– Я пішов на військову підготовку, бо хочу стати справжнім захисником своєї держави і свого народу. Хлопець, як на мене, зобов’язаний знати військову справу і вміти поводитися зі зброєю. Не хочу акцентувати на цьому, але сьогодні такий час, що військові знання будуть корисними всім, – пояснює своє рішення студент Артем Клібацький.

Відділення військової підготовки викликало неабиякий ажіотаж і в дівчат.

– Мені подобається військова форма, дисципліна, тому я вирішила спробувати себе у цій ролі. Думаю, вчитися буде нескладно, бо дівчата зараз є такі, що можуть зрівнятися з хлопцями, – розповідає студентка Вік­торія Чорна.

Триватиме військова підготовка до кінця навчального року.

– Після проходження вишколу, студенти знати­муть, як правильно зробити окоп, зібрати і розібрати зброю тощо. Найголовніше це те, що у такій формі спілкування викладачі зможуть не тільки дати загальні військові знання, а й на практиці покажуть, як правильно поводити себе у побуті, за правилами етикету ставитися один до одного. Повірте, це дуже важливо для молодого покоління, – підсумовує Олександр Михайлов.
e-max.it: your social media marketing partner