Всі у Знам’янку на оздоровлення: Очільник бальнеологічної лікарні розповів, чому це варто зробити

, КП

17753Унікальне місце лікування та реабілітації, до якого не потрібно їхати через пів країни, а то й за кордон, знаходиться на Кіровоградщині. Це Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня – багатопрофільний лікувальний реабілітаційний санаторний заклад, комунальне підприємство Кіровоградської обласної ради. Він відомий цілющими властивостями радонових джерел.

Із липня минулого року заклад очолює депутат обласної ради Андрій Табачук. Нині в лікарні запроваджують певні новації та активно працюють над вдосконаленням закладу. А відвідувачі щиро радять лікарню іншим.

Військовослужбовець із Олександрії Олексій проходить тут реабілітацію вже втретє. Каже, помітив чималі зміни.


– Я був років 20 тому, торік і от тепер. І раніше тут був порядок, гарне ставлення до пацієнтів. Але зараз бачу, що все на рівень вище – багато додалося процедур, дуже смачно годують, на території реконструкцію проводять, вікна в одному з корпусів міняють. Колектив і керівництво стараються, – відзначає чоловік.


Він проходить реабілітацію за кількома напрямками – опорно-руховий апарат, а також через вегето-судинну дистонію. Також із ним проходили реабілітацію двоє військових пенсіонерів із Вінниці.


– Вони двічі приїжджали сюди. Хоч їм ближче до інших міст із відповідними лікувальними закладами. Але тут їм сподобалося більше, – посміхаючись, говорить Олексій.


17754Знам’янчанин Микола – колишній військовослужбовець. Він захищав Україну ще з 2014 року, воював під Іловайськом, був у ворожому полоні, витримавши тортури. Після – кілька разів добровольцем повертався на службу.


Крайній раз – з початком повномасштабної війни. Але усе пережите відобразилося на здоров’ї. Чоловік періодично потребує реабілітації.


Свого часу він був навіть у Литві. Відзначає там якісну роботу з психологом. Крім цього, Микола був і в інших містах України.


– Мені є з чим порівнювати реабілітацію в інших закладах. Я як тільки зайшов на територію бальнеологічної лікарні, одразу відчув затишок і комфорт. Все охайно, ялини, свіже повітря, приємно тут знаходитися, така атмосфера заспокоює. Далі – привітний персонал. В інших містах – я приходив на процедури, то відношення, я не скажу, що погане, але не більше формального «пацієнт-лікар». Тут – заходиш, зустрічають із посмішкою, і тобі хочеться посміхнутися, і настрій вже кращий, – ділиться співрозмовник.


Зізнається, не очікував такого рівня у Знам’янській бальнеологічній лікарні.


– Я майже все життя прожив у Знам’янці і навіть не сподівався, що таку якісну допомогу і реабілітацію зможу отримати вдома. На території закладу зручно розташовані всі корпуси – і лікувальний, і житловий. Дуже подобається тут підводний масаж, навіть у Литві такого не зустрічав. Після нього у мене відчуття, що заново народився. Ще подобаються ванни. В одному із санаторіїв України, де я був, вони у підвальному приміщенні, зверху маленьке віконечко, освітлення слабе. Процедура мала бути розслаблюючою, а виходило навпаки. Бо викликали у мене асоціації про полон і закриті камери. А тут – світле приміщення, сонечко світить, настрій піднімається. Відчув різницю. Буває, військові питають, а де краще підлікуватися і реабілітацію пройти? Тепер я буду рекомендувати цей заклад, – каже Микола.

УПЕРШЕ ЗА ТРИВАЛИЙ ЧАС ЛІКАРНЯ ВСТАНОВИЛА РЕКОРД ЗА КІЛЬКІСТЮ ВІДВІДУВАЧІВ

Очільник комунального підприєм­ства Кіровоградської обласної ради «Знам’янська бальнеологічна лікарня» Андрій Табачук каже, як тільки прийшов на цю посаду, одразу почав вивчати переваги і проблемні моменти закладу.


17755– Були певні менеджерські нюанси, які потрібно було терміново виправляти. Також боровся із чутками – що лікарня не працює кілька років, що тут живуть переселенці або військові. Так, був період, коли люди, які тікали від вій­ни, тимчасово тут були. Але зараз – це повністю багатопрофільний лікувальний реабілітаційний санаторний заклад, – зазначає Андрій Табачук.


Тому новий очільник активно зай­нявся популяризацією закладу.


– Я постійно їжджу і спілкуюся із медиками різних лікарень області. Розповідаю про наш заклад, наші можливості і що це дасть людям, – продовжує співрозмовник.


За вісім місяців лікарня встановила власний рекорд – 100% завантаженості відвідувачів.


– І хоч місць уже не було, люди продовжували звертатися, ставали у черги – щоб одразу заселитися, коли хтось із відвідувачів завершить курс, – говорить очільник КП «Знам’янська бальнеологічна лікарня» Кіровоградської обласної ради Андрій Табачук.


Збільшення кількості відвідувачів – це наповнення бюджету.


– Завдяки припливу пацієнтів вдалося підвищити відсотків на 20 зарплату працівникам. А це, відповідно, покращення загального настрою колективу, – пояснює керівник закладу.


Такий результат – це вдалі управлінські рішення та співпраця керівника-менеджера і медперсоналу.


– Те, що керівником лікарні має бути людина саме з медичною освітою,– це стереотип. Неймовірно складно одночасно думати про високу рентабельність путівок, популяризацію закладу, розвиток інфраструктури, вирішення господарських питань і займатись лікуванням людей. У мене є біологічна освіта, але профільними питаннями займається медичний директор. Моя функція – більше менеджерська та маркетологічна. У нас дуже розподілені функції, але працюємо в унісон, – наголошує Андрій Табачук.

ЩО ВДАЛОСЯ ЗРОБИТИ ЗА 8 МІСЯЦІВ?

– Ми удосконалили зал реабілітації. Докупили все необхідне обладнання. Зараз відкриваємо ще ряд проектів для людей із ампутаціями. У нас тепер вертикалізатори двох типів, де людина знову зможе адаптуватися до свого вертикального положення. Ми обираємо максимально сучасні і ефективні методи реабілітації, – розповідає Андрій Табачук.


Тому в лікарні почала працювати психологиня.


– Вона дуже багато опікується військовими, у тому числі безпосередньо в процесі реабілітації прямо в залі. Під час такого тандему із лікарем-реабілітологом допомагає простіше долати больовий синдром. Також працює з пацієнтами і поза цими заняттями, – уточнює очільник закладу.


Ще одна важлива зміна у закладі – максимальна інклюзивність.


– Така нова філософія закладу, – наголошує Андрій Табачук. – Замовляємо таблички шрифтом Брайля для людей, які погано бачать. У перші тижні, коли почав тут працювати, разом із відвіду­вачем на колісному кріслі протестували пандуси закладу. Побачили, що насправді вони були не дуже зручні й придатні. Тому ми це змінили.


Ще один результативний менеджерський хід – використання одного приміщення для різних напрямків.


– Наприклад, у першу половину дня кабінет використовується для одних процедур, а в другу – для інших. Такий адміністративний хід дозволяє збільшити ефективність приміщень ледь не вдвічі, при тому що ми нічого не будуємо, не ремонтуємо і не переносимо. На цьому етапі це досить комфортно. Також це значна економія коштів, – відзначає співрозмовник.

 

1775717756


Ще один із основних акцентів, над яким працює керівник, – розвиток інфраструктури.


– Наразі у нашому закладі цілодобово є гаряча вода, раніше цього не було. Зараз зроблені всі кроки для того, щоб з'явився банкомат. Із міні магазину зробили більш-менш великий магазин. Відкрили пункт швидкої допомоги. Також думаємо над відкриттям пош­томату. Це все для комфорту відвідувачів, – зауважує Андрій Табачук.


Крім лікування та реабілітації для людей, які перебувають у лікарні два і більше тижні, важливе дозвілля.


– Ми додали розваг і в майбутньому будемо їхній перелік розширювати. Наприклад, шашлична зона – вона була дещо занедбана. А коли люди приїжджають на два-три тижні, то, відповідно, є вихідні, коли немає процедур, але є бажання відпочити. Тому ми її приводимо до ладу, – каже очільник.

ХТО МОЖЕ ПРИЇХАТИ?


17758– Раніше Знам'янська бальнеологічна лікарня позиціонувалась як заклад для людей похилого віку. Зараз цей підхід змінився. Можна і варто приїжджати при перших симптомах недуг, можна робити профілактику захворювання, а не пити знеболювальні чи відтягувати аж до операцій. Тим паче, коли можна пройти лікування в закладі, який не схожий на класичну лікарню, – зауважує керівник бальнеологічної лікарні Андрій Табачук.


Щоб потрапити до закладу, бажано, щоб був санаторний лист або рекомендація від лікаря.


– Але багато людей приїжджають за власним бажанням, їх тут оглядають. Ми завжди просимо, щоб у такому разі у відвідувачів були найсвіжіші медичні дослідження, щоб ми могли побачити, в чому конкретно проблема. Бо іноді люди скаржаться на біль у нозі або в попереку і вони лікують поперек, а насправді у них може бути защемлення в шиї і цим напрямком треба займатися, – пояснює керівник лікарні.


Для відвідувачів пропонують майже 10 видів путівок залежно від захворювань та кілька десятків видів послуг лікування.


– Їхній повний перелік є на нашому сайті. Серед найцікавіших і найпопулярніших – послуги реабілітолога, особливо післяінсультна реабілітація. На жаль, ця хвороба помолодшала і трапляється у 30-40-річних людей. Дуже важливо максимально відновити стан людини для продовження звичного способу життя. Безумовно, реабілітація військових. Також популярна озонотерапія. Це сучасний і ефективний природний метод лікування активним киснем, що відповідає високим технологіям європейських стандартів лікування. Активно питають про гірудотерапію – лікування медичними п’явками, – розповідає Андрій Табачук.


На території комплексно розташовані лікувально-реабілітаційний, харчовий, житловий корпуси. Оскільки це заклад санаторного типу, то відвідувачі тут перебувають не у палатах, а в індивідуальних номерах – у кожному є необхідні меблі, телевізор, санвузол, мінімальний набір необхідних речей – чайник, склянки тощо. Номери є одно- та багатомісні.


– Це зручно, якщо приїжджати на оздоровлення родиною, – зауважує співрозмовник.

 

177591776017761

ЯКІ ЦІНИ?

 

Станом на травень путівка на два тижні з проживанням у двомісному номері коштує 13 494 гривні. У вартість входить проживання, триразове харчування та базовий курс лікування. Кількість процедур залежить від кількості днів лікування.



Ми хочемо показати, що Знам’янська бальнеологічна лікарня – це не тільки історія про заклад, якому 57 років, а це ще й історія про сучасний заклад. Де досвідчені спеціалісти. Де комфортно, затишно, якісно і корисно для людей будь-якого віку.

Андрій Табачук, очільник КП «Знам’янська бальнеологічна лікарня» Кіровоградської обласної ради, депутат обласної ради

 

ТОП-3 ЗАПЛАНОВАНИХ ОНОВЛЕНЬ


1 Лікування та реабілітація із залученням інтерактивних методів


– Зараз ми шукаємо необхідне обладнання – це коли людина ніби-то грає в комп'ютерну гру, але насправді розвиває або повертає контроль над своїми м'язами і бореться з больовим синдромом, – пояснює Андрій Табачук.


2 Розвинути інфраструктуру і підняти рівень надання послуг


– Це стосується, зокрема, косметології. Ми розуміємо, що війна накладає шрами не тільки на душу. Вона робить певні позначки на обличчях, тілах і це потрібно також буде виправляти, – про­довжує керівник.


3 Відкритий простір


– Ми хочемо зробити підйомник, щоб люди на колісних кріслах могли бути не тільки на першому поверсі, а й інших. Завдяки цьому ми зможемо одночасно прийняти й допомагати більшій кількості таких пацієнтів, – говорить очільник.


Також заклад виграв грант від USAID на створення кількох майданчиків на території закладу.


– Це буде дитячий інклюзивний та мультиспортивний майданчики. Великий майданчик для воркауту, у тому числі з інклюзивними тренажерами, – каже Андрій Табачук.


КОНТАКТИ:

  • сайт: zoblkp.com.ua
  • інстаграм: kp_zobl
  • фейсбук: https://www.facebook.com/zoblkp
  • телефони: (067) 520-46-06, (095) 790-81-34, (063) 304-18-68 або (05233) 711-08
  • адреса: м. Знам'янка, вул. Героїв Чорнобиля, 6
  • графік роботи: цілодобово

17762

 

фото: Людмила Попудіна

e-max.it: your social media marketing partner