У Помічній зґвалтували школярку, а відео виклали в інтернет

,

1364Для п’ятнадцятирічної(!) семикласниці Христини з Помічної Добровеличківського району святкування Дня Незалежності завершилося зґвалтуванням. Два дні дівчина нікому нічого не казала. Ясність вніс лише візит до гінеколога. Лікар одразу ж зателефонувала старшій сестрі школярки з проханням терміново приїздити.

Мама школярки Ніна Олександрівна, з якою вдалося поспілкуватися «КП», до деталей переказує те, що сталося з донькою. Каже, про зґвалтування Христини дізналася від старшої доньки.

– 27 серпня мені телефонує старша донька і каже «Мамо, так і так, Христину везу в лікарню. Велика кровотеча», – розповідає жінка і виправдовується, що сама працює в столиці, відтак підтримати дитину у важкий час не могла – їй вдалося приїхати лише наступного дня вночі.

– Вийшло так: з 24 на 25 серпрня вона пішла з дівчатами в центр. Вони там трохи посиділи. До них підійшли однокласники чи однолітки, вони з ними поспілкувалися, концерт ще якийсь був… Каже трохи випила «Шейку» і «Рево» (енергетик – ред.), – запевняє мама дівчини.

Ніна Олександрівна пояснює, що дівчині, з якою того дня познайомилася Христина, треба було зарядити телефон і вони разом із хлопцем на ім’я Діма пішли до неї додому. На той час Христині стало зле.

– Донька мені каже: «Мамо, мені так стало погано. Голова паморочилась». Альона їй сказала: «Я ось телефон поставлю на зарядку, а ти полеж чи телевізор подивись, відпочинь». Вона і прилягла. Не знаю тепер, чи вони будуть кваліфікувати це як зґвалтування чи як те, що скористалися можливістю, – міркує жінка і додає, що прокинувшись вранці, донька була голою.

– Перед цим Альона її попросила помінятися одягом, бо їй треба було десь із цим Дімою поїхати. Вона каже: «Ну візьми, мені не шкода». Донька потім одягла якісь шорти джинсові, олімпійку, в’єтнамки. І каже, прийшла додому, помилася і лягла спати. Шорти ще були у крові. Єдине, що вона зробила: коли приїхала додому, злякалась і хотіла спіднє випрати, але не вийшло і вона викинула білизну. Цим і допустила помилку. Треба було б залишити – це ж докази. На експертизу віддали тільки шорти, – розповідає Ніна Олександрівна.

Христина, прийшовши додому, проспала дві доби, стверджує її мама.

– Коли вона прийшла додому, звичайно нічого нікому не сказала. Лягла спати і майже дві доби проспала. Я ж додому телефоную часто, то по телефону питаю, як вона, а вона каже, що спить. 27-го числа їй стало дуже зле, вона ледь не знепритомніла. Тоді з подружкою пішла до гінеколога. Лікар як подивилася, швидко подзвонила старшій доньці, і сказала: «Люба, терміново біжи сюди. Вона вся порвана». Її направили в Добровеличківку в лікарню. А там, як подивились, сказали: «Це не в нашій компетенції, це в Кіровоград терміново», – розповідає Ніна Олександрівна, додаючи, що в обласному центрі доньці зробили операцію.

Коли мати Христини приїхала з Києва в Помічну,  звернулася до правоохоронців, адже заяву, яку написала старша донька, до уваги не взяли.

– Донька подала заяву про зґвалтування, а вони кажуть, ви вважаєтесь не ріднею, мати повинна. Я приїжджаю в Добровеличківку, зі мною ще були хлопці з місцевої самооборони. Я написала заяву на одного, а хлопці здивувалися, бо їх там було троє, вони вже все з’ясували. Я переписала, написала іншу заяву. Міліція почала казати, що доказів, мовляв, немає, – розповідає мама зґвалтованої семикласниці.

Ніну Олександрівну обурив той факт, що слідчий запевняв її, що доньку вже допитали, вона розповіла про вживання алкогольних напоїв, а все, що відбулося вночі, сказала, було за її згоди.

– Слідчий, я не пам’ятаю його прізвище, сказав, що допитував Христину, що вона розповіла, що пила горілку, якийсь енергетик і що все було за згодою. А я запитала: «Коли це ви її допитували?». Він каже, що 27-го ввечері. Я кажу, що не може бути, що з нею була старша донька. Він: «Ой, я зараз передзвоню». З ким він балакав – не знаю... Тоді каже: «28-го о 13:30 допитували». А зять питає: «Як? Я був у цей час. Я їй ще води купив, фруктів». А він тоді тик-мик. Я питаю: «Яке ви мали право допитувати її без мене? Нехай вона не малолітня, але ж і не повнолітня!». Христина плаче, каже, що не було такого. Медсестри теж пояснюють: «Ніно Олександрівно, ми нікого не пускали за вашої відсутності», – зазначає мама дівчини, додаючи, що пізніше її доньку допитували у її присутності.

Наразі школярку виписали з лікарні. Вона пролежала там більше тижня. Христині довелося змінити школу. Уже кілька днів вона ходить до нової.

– Ще триває процес оформлення документів переведення Христини до нашої школи, – коротко прокоментувала в.о. директора Помічнянської школи №1 Оксана Сигида.

Тим часом Ніна Олександрівна розповіла «КП» ще один шокуючий факт: зґвалтування її доньки новоспечена знайома зняла на відео і виклала в інтернет. До речі, нині її у місті немає, як і самого гватлівника, на якого вказує Христина.

– Альона все знімала на відео і виклала в інтернет. Потім його швидко прибрали. Залишився лише шестисекундний ролик, де Христина лежить і Діма біля неї спить, – зазначає мама школярки.

«КП» намагалася поспілкуватися і з Дімою, проте хлопець на зв'язок так і не вийшов.

Відносно даного випадку у прес-службі прокуратури області повідомили, що хід розслідування під контролем.

– На даний час проводиться весь необхідний комплекс слідчих дій. У тому числі проводиться ряд експертиз, лише за результатами яких буде прийнято остаточне правове рішення, – повідомили у прокуратурі.

Тим часом в обласному управлінні міліції зазначають, що до розслідування справи залучено найдосвідченіших фахівців.

– Правоохоронці проводять усі необхідні першочергові слідчі заходи. Вже вдалося­ допитати низку осіб, які спілкувалися з потерпілою того дня. Їхні свідчення ретельно перевіряються. Також у справі призначено чотири види експертиз, результати яких будуть долучені до матеріалів провадження і стануть вирішальними у прийнятті подальших­ процесуальних рішень, – пояснили «КП» в УМВС області.
e-max.it: your social media marketing partner