«Покровський ярмарок»: приходьте за враженнями!

,

1359Буквально за два тижні, 2-4 жовтня, у Кіровограді вдруге відбудеться подія національного масштабу: відкриється найбільша в країні агропромислова виставка «АгроЕкспо», на яку з’їдуться аграрії з усієї України. Цьогоріч, крім рекордної площі та демонстрації найрізноманітнішої сучасної агротехніки, організатори дійства підготували ще одне нововведення: народний «Покровський ярмарок», який відновлює традиції проведення ярмарків на Кіровоградщині.

Здавна свято Покрови, яке відзначається у жовтні, вважалося початком осінніх традицій. В Україні воно по-особливому шанувалося серед селян і знаменувало закінчення польових робіт. Крім того, багаті ярмаркові традиції нашого краю за часів Єлисаветграда – це доведений історичний факт. Тож, організатори «АгроЕкспо» взялися відродити їх і започаткували на Кіровоградщині ярмарок, який поєднає в собі і сучасні тенденції, і народні звичаї.

«Покровський ярмарок» проведуть на другий та на третій день виставки «АгроЕкспо-2014» (3-4 жовтня). Організатори запевняють – кожен учасник цього заходу знайде щось для себе: найкращі продукти від фермерських господарств області за ціною виробника, сувеніри та вироби мистецтва, що привезуть до нас із усіх куточків України, майстер-класи з народної творчості, конкурси та розваги для дітей та дорослих.

Конкурси на кращі страви дадуть нагоду поціновувачам української кухні скуштувати найсмачніші на Кіровоградщині борщ, вареники, юшку та належно оцінити.

Розважальна програма за участю кращих творчих колективів регіону не залишить байдужим нікого. Адже мета заходу – відродити традиційне свято, яке українці відвідували всією родиною.

Особливого колориту «Покровському ярмарку-2014» нададуть конкурси на найбільший гарбуз і найкращий коровай.

До участі в конкурсі «Гарбуз-велетень» запрошується кожен мешканець області!  Цьогоріч господар, який спромігся виростити найбільшого жовтого здорованя отримає цінний приз – телевізор! Не менше задоволення матимуть відвідувачі й від конкурсу кращих короваїв. Змагатися зі своєю випічкою будуть райони області. Можливо, саме ваша підтримка дозволить рідному району здобути гран-прі в цьому конкурсі.

– Шановні кіровоградці та гості області! Не пропустіть унікальну можливість відчути весь драйв аграрної промисловості та насолодитися атмосферою справжнього українського ярмарку! Чекаємо на вас 3 та 4 жовтня за адресою: Кіровоград, вулиця Мурманська,8, – закликають організатори і нагадують, що у дні виставки діятиме безкоштовний експрес за маршрутом «Автовокзал №2 – виставка «АгроЕкспо»».
e-max.it: your social media marketing partner