«Файно Маркет» передав ще одній лікарні у Кропивницькому обладнання, яке на 50% пришвидшує загоєння ран

, КП

12008Мережа «Файно Маркет» вручила лікувальному закладу в обласному центрі три пристрої для лікування ран негативним тиском і розхідники до них на майже 260 000 гривень. Раніше аналогічне обладнання на пів мільйона гривень передала до лікарні швидкої допомоги у Кропивницькому. Крім цього – кисневий концентратор до обласної лікарні.

– Дякуємо «Файно Маркет», така благодійна допомога дуже потрібна нашим пацієнтам. Останнім часом збільшилася кількість хворих із різними видами ран. Почали зіштовхуватися з патологіями, з якими раніше не зустрічалися, які важко і довго лікувати. Особливо тривале і болісне лікування глибоких і важких ран. Але завдяки такому обладнанню можна це полегшити і пришвидшити. Суть роботи апарату – на рану накладають спеціальну пов’язку, яку герметично фіксують, підключають апарат, який створює негативний тиск, тобто вакуум, і по трубочці витягує виділення з рани, – пояснює головний експерт за фахом хірургії департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Лавров.


Завдяки цьому процесу рани значно швидше загоюються.


– Коли людина поріже пальця – це вже больові відчуття на кілька днів. А коли рана велика, глибока, то без такого апарату лікування займає тижні – щоденні знеболювальні, перев’язки і очищення рани. Це значно сильніші больові відчуття, ніж звичайний поріз. Завдяки пристрою зменшуються набряки, пацієнт відчуває покращення вже через 30-40 хвилин, а загоєння пришвидшується на 40-50%, – додає лікарка-хірург Світлана Фаранюк.


«Файно Маркет» – місцева мережа. Вона налічує вже 138 маркетів, які працюють у Кіровоградській та Черкаській областях і входить у ТОП-10 українських ритейлів.


Мережа постійно тримає руку на пульсі потреб громади – підтримує талановитих людей, допома­гає лікарням, опікується безпритульними тваринами.


12009– Ми хочемо бути корисними для громади. У наших магазинах є бокси для збору коштів на лікування хворим діткам, які ми встановили спільно з фондом «Оберіг життя», програма лояльності для пенсіонерів та медиків. Ми проводили акцію збору корму для притулків і реабілітаційних центрів для тварин. Із першого червня стартувала акція «Файна кава – добра справа». Гривню з кожної придбаної кави у наших магазинах ми спрямовуватимемо на ЗСУ, – розповідає представниця мережі «Файно Маркет» Ірина Протопопова.


Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, «Файно Маркет» підтримує військовослужбовців та переселенців.


– Проводили конкурс дитячих малюнків «Намалюймо весну разом». Із них створили листівки і передали на передову, щоб підтримати бійців. Відправляли нашим захисникам пасочки на Великдень. Також у магазинах встановлені кошики для збору продуктів для ЗСУ. Покупці залишають товар, а ми передаємо волонтерам. Так уже передали близько 3 тонн такої допомоги. Придбали 4 машини для ЗСУ. Влаштовували свято для діток, які разом із батьками переїхали у Кропивницький через бойові дії. Працюємо спільно на перемогу, – зазначила Ірина Протопопова.


фото: Людмила Попудіна
інфографіка: «Файно Маркет»

e-max.it: your social media marketing partner