У Кропивницькому для захисників готують сухі борщі та супи

, КП

12000Ініціативна група «Годуємо патріотів» сушить овочі і формує з них готові сухі страви, які відправляють бійцям на фронт.

– До ініціативи долучилися уже близько 250 людей. Окрема подяка Вікторії Талашкевич (на фото), вона допомагає завжди чим може – і місце підібрати, і координаційні групи створити. От у нас волонтери розподілилися по мікрорайонам міста, у кожному є свій координатор. Хтось приїжджає забирає овочі і розвозить їх далі по 12002точкам, хтось чистить і ріже, хтось сушить. Протягом тижня робимо заготовки, а у суботу у дві зміни фасуємо – із 11:00 до 13:00, а потім із 15:00 до 17:00. І в цей же час збираємо сухарики і вітамінні набори – яблучка, горішки, хурму сушили. Наприклад, група з селища Нового щотижня привозить 100 кілограмів сушених овочів, а це треба 800-900 кілограмів свіжих овочів, – розповідає координаторка Наталія Бур’яненко.


Усього волонтери спакували майже шість тисяч сухих наборів супів і борщів.


12001– Ми починали з 200-300 пакетів. Один день у нас був найбільший рекорд – 1600! До кожної пачечки ми вкладаємо інструкцію, як приготувати, додаємо невеличкий патріотичний віршик. Підписуємо назву. У нас в асортименті є супи «Байрактар», «Укропський», «Бандерівський». Кожен пакет розрахований на 7 літрів рідини. У киплячу воду треба висипати суміш і варити 10-15 хвилин. Одна упаковка розрахована на 15 порцій. Відгуки від захисників хороші, супи-борщі наші хвалять, чекають. Для нас це найбільша мотивація, – каже Наталія Бур’яненко.


Щоб підтримати волонтерів, можна привозити продукти або перераховувати кошти.


– Люди передають хто скільки може. Хтось пакетик несе, десь інші волонтери із сіл передають мішки овочів. Допомагають волонтери Оксана Шевченко, Вікторія Касьянова, Оксана Червона, Тетяна Сила. Постійно потрібні картопля, морква, капуста, цибуля, зелень, приправи, дрібна вермішель, із круп – пшенична крупа, гречана січка, пластівці горохові, вівсяні і гречані. Чого не вистачає – ми закуповуємо. Звичайно ж, ще потрібні сушарки, вакууматори, пакети для фасування, якщо знайдуться меценати, які зможуть допомогти таке придбати, – підсумувала волонтерка.

 

 

 

Реквізити для допомоги: 4149 6293 8450 8081 (Бур’яненко Олександра Ігорівна)

текст: Наталка Маринець
фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner