Світовий рекордсмен із сім-рейсингу: У кропивницькому «ДРИФТі» – одні з кращих комплексних професійних гоночних симуляторів

, КП

11929Кропивничанин Іван Буліч відомий у спортивних колах. 15-річний легкоатлет має чимало особистих досягнень. Наприклад, восени, незважаючи на дощ, він виборов золоту медаль на командному чемпіонаті України у бігу з бар’єрами! Та, попри улюблені спортивні заняття, юнак знаходить час і для інших хобі. Зокрема, для сім-рейсингу – гонок на симуляторах. Це коли людина сидить у кріслі перед монітором і керує віртуальним гоночним авто за допомогою керма і педалей.

– Сім-рейсингом почав зай­матися роки два тому. У мого друга вдома був симулятор. Я прийшов, подивився, покатався, в принципі, все сподобалося. Попросив у батьків на день народження подарувати подібну «іграшку». Якось так все і закрутилося-завертілося, – розповідає 15-річний Іван.

Юнак каже, вже брав участь у кількох змаганнях.

– В Італії є траса під назвою «Імола». Торік у січні я встановив на ній світовий рекорд, проїхавши коло швидше за всіх – за 1 хвилину 13 секунд і 37 сотих. Зараз мій рекорд побили, але тоді для мене це таки був класний результат, – ділиться співрозмовник.

Тепер відточувати свою майстерність у перегонах і брати в них участь Іван може не тільки з дому, а й в місті розваг «ДРИФТ», що у мікрорайоні Катранівка.

11927– В принципі, не треба нікуди їхати далеко, наприклад, у ту ж Італію чи Німеччину, де є круті треки. Можна просто прийти в «ДРИФТ», сісти за кермо й стати справжнім пілотом, відчути трасу і, навіть, в певній мірі – автомобіль. Кермо класно передає вібрацію, відчуваєш кожний рух машини. Можна проїхатися на найпотужніших авто, які тільки існують, по найкрутіших і найвідоміших трасах, – відзначає юнак.

Електрокартинг «ДРИФТ» відкрився у Кропивницькому наприкінці минулого року. Іван ходить сюди майже кожні вихідні.

– Тут стоїть одна з кращих ігрових систем – сучасні комп’ютери, монітори з високою якістю зображення, професійне гоночне сидіння, якісне кермо та педалі. Ще великий плюс, що на цьому симуляторі зможуть їздити як початківці, так і водії з досвідом, адже ігрова база налічує багато машин і трас різної складності. Також доступні персоналізовані налаштування: зокрема, можна встановити, щоб передачі і гальма були автоматичні, або ж це все робити в ручному режимі. Було б, звичайно, круто, взяти участь у якихось світових змаганнях, які дозволять, можливо, навіть, виступати за якусь професійну команду, – говорить Іван.

Усього в «ДРИФТі» таких симуляторів встановили два. Кожен – в окремій невеличкій залі. Для вболівальників і глядачів є зручні диванчики. Крім симуляторів, у закладі є ще лазерний тир і, власне, електрокартинг, розповідає директор Олександр Трапезніков.

11928– Якщо вуличний дрифт може становити потенційну небезпеку – для водія, машини чи інших людей, то ми пропонуємо робити це у спеціально створених для цього умовах. Брати участь у заїздах на критій трасі «ДРИФТ» можна у будь-яку пору року і за будь-якої погоди. Електрокартинг дає неперевершене відчуття швидкості завдяки швидкому старту, жорсткій підвісці та більшій вазі самого електричного карту в порівнянні з бензиновим, що збільшує притискну силу. При цьому можна розвити швидкість понад 60 кілометрів на годину, – пояснює «КП» Олександр Трапезніков.

Траса збудована за останніми технологіями.

– Покриття – спеціально шліфований бетон, який дає можливість у повній мірі відчути справжній дрифт. На трасі встановлені сертифіковані бар’єри, які використовують на всіх трасах професійного рівня та змаганнях. Електрокарти спроектовані та сконструйовані так, щоб гарантувати максимальну безпеку водія під час заїзду. Обов’язковим компонентом екіпірування є захисний шолом, – продовжує Олександр.

11930Місто розваг «ДРИФТ» пропонує кропивничанам нові види відпочинку, альтернативи яким у місті просто немає.

– Ми за те, щоб відпочити можна було безпечно і драйвово. Можна спробувати себе у якості сім-рейсера, потренувати влучність у лазерному тирі або ж спробувати підкорити трасу електрокартинга. Немає ніяких обмежень за віком, статтю чи досвідом: на днях рекорд­сменкою траси з часом кола 45,761 секунди стала дівчина. А в змаганнях, які відбулися відразу після відкриття, переможцем став чоловік, який чи не вперше сів за кермо електрокарту. Його результат виявився кращим за результат професіоналів, які займалися з шести років. Тож, якщо це твоє і тебе чіпляє – запрошуємо, – звертається директор Олександр Трапезніков.


текст: Наталка Маринець
фото: Людмила Попудіна

e-max.it: your social media marketing partner