У Кропивницькому запрошують плести маскувальні сітки для військових

,

11847Працівники обласного музею мистецтв запро­шують усіх охочих долучи­тися до акції «Замаскована турбота» і допомогти волонтерам плести маскувальні сітки для військових, які нині боронять східні рубежі країни. Сітку планують передати їм у подарунок до Нового року.

– До нас звернулася відома у Кропивницькому і далеко за його межами волонтерка Тетяна Сила і попросила допомогти сплети маскувальну сітку для наших військових. Вона принесла мішок клаптів, а ми купили рибацьку сітку і ось плетемо усім колективом музею, – розповідає заступниця директора з наукової роботи і волонтерка Ганна Осіпова.

Акція «Замаскована турбота» безстрокова, каже волонтерка, і триває від початку воєнних дій на Донбасі. За цей час уже сплели 17 сіток.

– Наш колега Кирило Кобцев, коли пішов у АТО, попросив сплести таку сітку для військових. Тоді до нас долучилося багато охочих, волонтерів, студентів і учнів. Зараз через карантин багато студентів, які були найактивнішими, навчаються дистанційно, і відвідувачів закладу через це стало менше. Але маскувальні сітки нашим хлопцям потрібні, – каже Ганна Осіпова.

Плести сітку – справа нешвидка. Коли за плетіння бралися багато рук, встигали сплести за тиждень. Нині ж треба витрачати більше часу. Крім того, є кілька технік плетіння, густіше і рідше вплітання клаптів. Для зимового маскування плетуть з білих смужок, для літнього – з темних.

– У 2014-2015 роках, коли не було нічого, плели навіть зі старих простирадл. Але такі сітки не годяться, під дощем тканина намокає і стає неймовірно важка. Нині використовуємо клапті, які не промокають і не горять, маскувальні сітки з них довше служать, – пояснює співрозмовниця.

Сітка, яку зараз плетуть у музеї, довжиною три метри. Щодня до плетіння стають працівники музею, але їхніх зусиль замало, щоб встигнути її сплести до новорічних свят і передати на передову. Тому волонтери запрошують усіх долучитися до потрібної справи.

– Чекаємо охочих допомогти нашим військовим щодня, крім неділі, з 9:00 до 18:00. Зважайте на карантинні обмеження, тож треба при собі мати або сертифікат про вакцинацію, або негативний тест на ковід, – запрошує Ганна Осіпова.

текст: Любов Попович
фото: Людмила Попудіна
e-max.it: your social media marketing partner