Материну хату грабували кілька разів, а міліція нічого не робить

,

1357До редакції «КП» звернулися донька і онука 90-річної Марії Кобець, жительки села Верблюжка Новгородківського району. У квітні цього року хату старенької обікрали, а за літо будинок грабували кілька разів. Рідні бабусі звинувачують у бездіяльності міліцію і просять газету вплинути на правоохоронні органи.

–У квітні нам подзвонили люди, які проходили повз будинок моєї матері у селі Верблюжка, і побачили, що хату обікрали. Моя мама живе там влітку – останнім часом ми на зиму стали її забирати до себе. Коли приїхали в село, у хаті застали справжній жах. Усе догори ногами перевернуто, майно вкрадено. Ми поїхали у Новгородківський райвідділ міліції. З нами поїхало дві людини, вони все подивилися, описали. Дільничний був. Обіцяли розслідувати справу, – розповідає події цієї весни донька старенької Зоя Гудименко.

Однак за якийсь час хату знову обікрали, і жінка вкотре подалася до Новгородківського райвідділку міліції. Там вдруге запевнили, що у всьому розберуться.

– Слідчий Юрій Ткаченко сказав, що займатиметься цією справою, розслідуватиме її. Але з того моменту минуло майже півроку, а результатів жодних! Більш того, хату продовжують грабувати. Через це ми не змогли цього літа відвезти маму у її рідну оселю. Вона там все життя прожила, працювала у Верблюжці. Ми навіть боїмося розповідати їй, що сталося, бо не знаємо, як таке перенесе – старенька вже, 90 років, – скаржиться Зоя Гудименко.

Востаннє хату старенької «бомбили» кілька тижнів тому. Як покласти край такому свавіллю, – рідні Марії Данилівни не знають, адже звертатися, крім міліції, нікуди.

– Зараз хату розгромили повністю. Крім того, що вкрали все, так ще й повиносили вікна. Ми знову подзвонили слідчому, а він каже: «Чому ви мене повчаєте, як треба працювати?» Але я не знаю, як він працює, якщо все як було, так і є. За цей час вже можна було знайти злодіїв, адже Верблюжка – це не якесь велике місто, що важко когось знайти, це невеликий хуторок. Міліціонери знають, хто що з себе представляє, хто чим промишляє. Ми сподівалися, що міліція знайде бодай якесь майно і притягне до відповідальності того, хто пограбував і розгромив хату, але куди там. Виходить, якщо немає ніякого покарання, то півсела скоро розберуть по цеглині і нікому нічого за це не буде, – обурюється донька 90-річної Марії Данилівни. – Ми вже не знаємо, до кого звертатися, чи в прокуратуру скаржитися на бездіяльність міліції, чи куди. Вирішили звернутися до вас, у газету.

– У селі живе 300 осіб і злодія не можуть знайти! Виникає питання: а що тоді може наша міліція і навіщо вона така потрібна? Хату моєї бабусі обікрали кілька разів, а міліція нічого не робить – ані дільничний, ані слідчий. Ніхто нічого не робив, на наші дзвінки відповідали коротко: «Я вже дав команду», «Я все, що міг, зробив». Якщо це все, на що здатні правоохоронці, то навіщо вони нам такі? – риторично запитує онука Марії Данилівни Олеся Качан. – Моя бабуся – ветеран війни, учасник тилу. Ось так правоохоронці вдячні за перемогу ветеранам, яких залишилося не так і багато?

За коментарем «КП» звернулася до слідчого, який веде цю справу, Юрія Ткаченка. Однак, крім того, що слідство триває, міліціонер не сказав нічого.

– Я нічого не можу сказати, це таємниця слідства. Оскільки ви не є процесуальною особою по даному кримінальному провадженню, я нічого не можу сказати. Заява знаходиться у провадженні, ведеться досудове розслідування, – відрізав правоохоронець.
e-max.it: your social media marketing partner