Дівчина з Долинської перетворює мило на квіти

,

11178Мильні букети – захоплення, яке закохало в себе миловарів усього світу. Це краса, яка не тільки викликає естетичне задоволення, а й має гігієнічну користь. Щоправда, побачивши такі квіти, шкода пускати їх за водою. Троянди, ромашки, півонії – такі квіти робить із мила 23-річна жителька Долинської Анна Панасенко. Уже пів року дівчина перетворює мило на квіти, які компонує в яскраві й ароматні букети. З такими можна і в душ піти, і в гості навідатися. «КП» дізналася про тонкощі мильного хобі майстрині.

Створювати квіти з мила Анну Панасенко надихнуло бажання дарувати людям радість та задоволення. Оскільки живі квіти недовговічні, букети з мила можуть стати презентом, який тішитиме око довгий час.

– Я дуже творча людина. Мені зав­жди хотілося займатися чимось яскравим, тим, що створюватиме іншим людям хороший настрій і незабутні емоції. Мені пощастило, я знайшла таке захоплення, яке дає можливість ще й заробляти на життя, – розповідає Анна.

Вибір не випадково зробила на миловарінні. Адже друзі Ані вже працювали в цій сфері, тож підтримали її і підштовхнули на самостійне створення букетів.

– У мене є хороші друзі, які теж цим займаються. Вони підтримали мене в починаннях, розповіли про всі тонкощі та специфіку роботи з милом. Повчилася, подивилася, спробувала і теж змогла розпочати своє діло, – з посмішкою говорить дівчина.

Не зважаючи на те, що друзі знаходяться в інших містах України, коли щось стосується миловаріння, майстриня може до них звернутися за порадою в будь-який момент.

– Створенням букетів, оформленням і відправкою займаюся самостійно, вдома. Але в мене є люди, які допомагають порадами: де, що можна покращити, що треба змінити, – продовжує майстриня.

На створення одного букета з мильними квітами дівчина витрачає майже два дні. Найбільший букет майстриня створювала три дні.

– Великий букет, на який витратила найбільше часу, виготовляла на замовлення на весілля як подарунок молодятам. На нього пішло майже три дні. Адже, щоб зробити одну квітку для майбутнього букету потрібно близько години, щоб підготувати основу і залити її в спеціальну форму. Потім через добу, коли квітка застигла, її вже можна додавати в букет. Але витрачений час і сумління були того варті. Подарунок сподобався нареченим і для мене це найвища оцінка. Мені дуже приємно, коли мої клієнти залишаються задоволені результатом, – із натхненням говорить Аня.

 

111791118011183

Найскладніша і найвідповідальніша частина роботи над букетом полягає в правильному підборі ефірних і косметичних масел, щоб насамкінець квітка приємно пахла. Анна каже, коли щось робить, орієнтується на вподобання людини, для якої створює виріб.

– Композиції букетів я вигадую сама, іноді мене надихають вироби інших майстрів, але найчастіше все ж таки прислухаюся до побажань клієнтів і в результаті створюю свою унікальну роботу. Кожного разу підбираю щось нове, цікаве, але з урахуванням того, скільки в мене вистачить фантазії та навичок, – продовжує дівчина.

У молодої майстрині вже багато клієнтів із різних куточків України. Кожен може замовити букет із мила на власний колір і смак, а також придбати вже готовий букет.

– Я роблю свою композицію, якщо людині сподобається, вона може її придбати. Також виготовляю букети на замовлення, якщо людина хоче щось конкретне і висловлює власні побажання щодо кольору квітів, дизайну букета. В основному люди найчастіше замовляють троянди, але я виготовляю і ромашки, і хризантеми і півонії та інші квіти, – розповідає майстриня.

Ціна таких дивовижних букетів залежить від композиції і варіюється від двісті п’ятдесяти гривень та вище. Дівчина розповідає, що букети особливо користуються попитом навесні, перед 8 Березня.

– Найбільше замовлень було до жіночого свята, майже кожного дня телефонували і по 2-3 букети забирали. Але і зараз замовлень не менше, адже зараз весна, пора, коли серце сповнюється особливими почуттями, навіяними пахощами перших квітів та теплим весняним вітерцем. Отже, чудова нагода дарувати теплі емоції та почуття своїм близьким та коханим, а запашні букети з мила в цьому допоможуть, – продовжує співрозмовниця «КП».

Аня мріє про те, щоб відкрити власний магазин, де будуть в продажу її букети, але поки що на заваді здійснення мрії став карантин.

– Я думала про те, щоб відкрити власну майстерню чи магазин, але через карантин зараз дуже тяжко це зробити. Маю надію, що найближчим часом усе нормалізується і можна буде не тільки замислюватися над відкриттям бізнесу, а й упевнено йти до поставленої мети, – ділиться планами майстриня.

 

1118111182

 

текст: Маргарита Тарасенко

фото: надані героїнею
e-max.it: your social media marketing partner