Сергій Шульга: якщо бачиш результати своєї роботи, про це приємно розповісти всім

,

11075Сергій Шульга від партії «Слуга народу» очолив Кіровоградську обласну раду торік у грудні. Які плани ставив перед собою, що вдалося зробити і перед якими викликами опинився – після перших ста днів роботи відзвітував перед журналістами.
Нагадаємо, що ексочільника обласного управління СБУ обрали головою обласної ради з другої спроби. З першого разу це зробити не вдалося через повідомлення про замінування сесійної зали. Які завдання тоді ставив перед собою і чи вдалося їх реалізувати, Сергій Шульга розповів під час звіту за перші сто днів після складеної присяги.

– Коли депутати обрали мене головою облради, ми ставили першочерговим завданням провести аудит комунальних підприємств і установ обласної ради, проаналізувати програму соціально-економічного розвитку, інші програми, щоб наповнити їх конкретними заходами з урахуванням дійсно важливих і нагальних проблем громади. Коли взялися за справу, з’ясувалося, що стан комунальної власності жахливий, – розповідає Сергій Шульга.

Очільник облради каже, деякі підприємства роками працювали неефективно і давали нульовий результат. Зокрема багато питань виникло до підприємства «Аграрник», бази спеціального медичного постачання. Не задоволений голова обласної ради і роботою Регіонального фонду розвитку підприємництва. Чимало зауважень і щодо введення в експлуатацію довгобудів: гроші витрачені, робота зроблена, а об’єкти досі не здані.

За словами Сергія Шульги, на сьогодні в області функціонує майже сто економічно активних об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст. Майже чотири десятки керівників комунальних закладів і установ мали статус виконувачів обов’язків, причому дехто – по кілька років. Саме тому зараз приділяє особливу увагу кадровому питанню. Каже: головний критерій кадрового відбору – професіоналізм і прозорий конкурс на посаду.

З того, що вдалося зробити, відзначає прийняту програму підтримки учасників АТО, завдяки якій військові та їхні сім’ї можуть отримати фінансову і соціальну допомогу.

Щодо стратегії розвитку Кіровоградщини очільник облради констатує: нині вона носить скоріше декларативний характер, аніж прикладний. Тому основними завданнями, які хоче реалізувати протягом року, визначає інвестиційний розвиток, туристичний напрямок і розвиток малого та середнього бізнесу. Для цього нині вивчають успішний досвід інших регіонів держави й активно залучають до участі територіальні громади Кіровоградщини. Одним із прикладів можливого успішного вкладення інвестицій називає Знам’янську бальнеологічну лікарню. Це, відповідно, підтягне за собою і розвиток інфраструктури і, зокрема, авіасполучення.

Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Шульга не оминув і виклики, які перед ним і депутатами обласної ради постали сьогодні. Зокрема, це подальша доля підприємств «СхідГЗК», розташованих на території нашої області. Очільник облради каже, якщо «Енергоатом» після 1 квітня не продовжить контракт із підприємством, це матиме важкі економічні, екологічні і соціальні наслідки для області. Тому зараз докладає усіх зусиль і на міністерському рівні, і на рівні Верховної Ради, аби це питання вирішити.

За обговоренням цифр і проблем цікаво було почути власну оцінку Сергія Шульги нової для нього роботи.

– На попередній роботі (обласне управління СБУ – ред.) 80 відсот­ків результатів зробленого не було вид­но. А ця робота – публічна. Намагаюся бути відкритим до людей. Якщо бачиш результати своєї праці – це приносить задоволення і про це приємно розповісти всім, – відповів голова обласної ради.

 

11076

текст: Любов Попович
фото: Ігор Демчук

e-max.it: your social media marketing partner