Колишній кіборг розмалював шкільний паркан у Кропивницькому

,

10422Яскраві малюнки зобразив на паркані ліцею «Вікторія-П» у Кропивницькому оборонець Донецького аеропорту Ігор Попович. Колишній військовий у закладі працює вчителем мистецтв. Вирішив прикрасити цегляні стіни, аби зробити подарунок школярам. Сподівається, коли учні повернуться на навчання, зрадіють сюрпризу. Казкове місто і його жителів – дітей – художник показав «КП».

На графіті представлені дитячі навчальні вправи, розповідає Ігор Попович. Нехитрими малюнками він прикрасив огорожу школи, де працює.

– В ліцеї, на уроках мистецтва викла­­дають такі речі. Прості, звичайні, які необхідно знати кожному. Що таке лінія, пляма, що таке колір, – каже Ігор Попович.

До ініціативи митця долучилися й інші педагоги. Разом створили казкове місто та його жителів. Ескіз художника дружна команда перенесла на паркан за два дні.

– Ми не робимо складні малюнки, Ігор нам підказує, де що замалювати. Це такий казковий, але сучасний малюнок, от бачите – діти роблять селфі, дуже сподіваємося, що нашим вихованцям сподо­ба­­ється, – розповідає вчителька англійсь­­кої мови ліцею Надія Тендюк.

У школі радіють, що креативний педагог та щирий патріот долучився до колективу.

– Учительський колектив – це здебільшого жінки. Тому чоловік – це вже прекрасно, а ще й такий талановитий, мужній. А ще, коли ми дізналися його історію… Він дуже старанно готується до уроків, включає, наприклад, музику. Виходить справж­­нє мистецьке дійство, – каже заступниця директора ліцею Тетяна Чекаліна.

Колишній боєць 93-ї бригади у ліцеї працює перший рік. У перші місяці війни чоловік обороняв Донецький аеропорт. Стати педагогом вирішив після демобілізації, аби продовжувати оборону вже в тилу.

– Вибір зараз невеликий. Або знову на війну, там оборону тримати, або розпочинати цю оборону тут, із дітей. Тому що ось ці події, у моєму баченні, відбуваються тому, що це недостатньо допрацьоване дитяче виховання, – говорить Ігор Попович і додає, що скучив за школярами. – Через карантин довго з ними не бачився. Паркан вирішив розмалювати, аби зробити учням сюрприз. На фоні яскравого графіті учні охоче робитимуть фото.

Кіборг-митець із нетерпінням чекає реакції дітей на подарунок.

текст і фото: Лілія Кочерга
e-max.it: your social media marketing partner