Кропивничанка Тетяна Романович декорує дитячі кімнати

,

10305Тетяна Романович із Кропивницького до декретної відпустки працювала графічним дизайнером у рекламному агентстві. Із появою дитини з’явилося і нове захоплення – декор дитячих кімнат. Уже понад чотири роки жінка створює настрій, стиль і затишок у кімнатах для дітей. Її вироби – ручної роботи. Як з’явилося бажання займатися декоруванням, що саме виготовляє та з яких матеріалів – розповіла «КП».

На роботу надихнула донька і те, що Тетяна не любить сидіти без діла.

– Гортаючи стрічку інстаграм, натрапила на іноземний профіль із нічниками. Вони були дуже оригінальні й ніжні. Я навіть і не думала замовляти, адже це було б дуже дорого. Потім почала шукати такі ж нічники в Україні, але не знайшла нічого схожого. Тоді запропонувала чоловікові спробувати зробити такий же нічник для доньки. Він погодився, хоч і не знав, як його робити. Ми купили всі необхідні матеріали, я від руки намалювала два шаблони, чоловік вирізав електролобзиком і зібрав. Потім я їх пофарбувала. Звичайно, вони були далеко не ідеальні, але сама ідея мені сподобалася. Я вирішила виставити фото на свою сторінку в інстаграм. Пізніше почали надходити питання про ціну нічника та один навіть купили. Тоді й задумалася про те, що можна спробувати зробити ще щось із декору. Ось так і почалося моє захоплення, – розповідає Тетяна.


Зараз майстриня може виготовити нічники, іменні зростоміри, полиці для книг, декор на стіну (ловці снів, годинники, рамки, підвіски), декор для новонароджених та фотосесій, оригінальні метрики в рамці з бавовняними кульками та метрики з гравіюванням. Також жінка виконує індивідуальні замовлення.

 

103071030810309

Вироби з фанери, дерева та банерної тканини. Зі збіркою та шліфуванням їй допомагає чоловік, адже це складно.

– Черпаю натхнення з фотосервісу Pinterest, закордонних інстаграм-сторінок, красивих картинок на просторах інтернету. А ще, коли робиш щось класне, то натхнення приходить під час роботи й тоді знову хочеться створити щось новеньке. Також дуже приємно, коли надсилають фото з нашими виробами в інтер’єрі, – каже жінка.

На думку Тетяни, декоратор повинен мати багату уяву, бути креативним і винахідливим. Також дуже важливими якостями є акуратність, відповідальність та комунікабельність.

– Одне з моїх перших замовлень було дуже незвичайне. Я мала поєднати два нічники у формі хом’ячків для братика і сестрички. Ще було цікаве замовлення – зростомір у формі балерини. Та і взагалі, зростоміри – це найцікавіші замовлення, тому що можуть бути будь-якої тематики та будь-якої форми, – ділиться Тетяна.

Найчастіше замовляють годинники, їхня середня вартість від 300 до 350 гривень. Зростоміри коштують від 500 гривень.

– Я виготовляю на замовлення, але бувають роботи й у наявності – це вироби, які більш затребувані або просто щось новеньке. Наприклад, у мене з’явилася ідея і мені захотілося її втілити, – пояснює майстриня.

Тетяна не боїться конкуренції, адже у кожного виходять зовсім різні роботи за якістю, стилем та іншими параметрами. Мрія на майбутнє – відкрити магазин у Кропивницькому.

– Декоратор дитячих кімнат – не головна моя професія. Це – хобі. До декретної відпустки я працювала дизайнером у рекламному 10310агентстві. Зараз знову хочу повертатися до цієї справи. І поки така ситуація у світі – сиджу вдома з донькою, намагаюся проходити якісь онлайн-курси, щоб навчитися нового у сфері діджитал, цікавлюся стоп моушен анімацією. Для мене дитяча кімната – це маленький світ для маленьких людей, який я з задоволенням прикрашаю, – розповідає Тетяна Романович.

Зробити замовлення у майстрині можна телефоном, в онлайн листуванні в інстаграмі або вайбері. Терміни виготовлення залежать від складності виробу та завантаженості – від 5 до 12 робочих днів.

текст: Аміна Клюй

фото: надане співрозмовницею

e-max.it: your social media marketing partner