В обласному центрі вперше у дитсадку встановили веб-камери

,

1330Дитячий садок №14 став першим і поки єдиним дошкільним закладом у Кіровограді, за роботою якого батьки можуть спостерігати в он-лайн режимі. Реалізував таку ідею депутат міськради Артем Стрижаков.

–Камери вже встанови­ли, налаштували. Вони функціонують у вісьмох групах дитсадка. Якщо батькам сподобається така ініціатива, встановлюватимемо й далі, – сказав у коментарі «КП» Артем Стрижаков.

– Таке нововведення робить дошкільний заклад сучаснішим, а роботу працівників – більш якісною, адже і діти, і вихователі будуть під постійним наглядом, – вважає депутат. – Водночас це дасть змогу уникати конфліктних ситуацій. Батьки, маючи постійний доступ до камер, будуть спокійними за своїх дітей.

Спостерігати за малечею батьки зможуть на сайті дитячого садка, зайшовши під власним логіном і паролем. Мама п’ятирічної Влади Ольга Балазюк каже, такому нововведенню у дошкільному закладі неабияк зраділа, адже приходити на заняття у групу, аби поспостерігати за дитиною, бракує часу.

– Тепер у будь-який момент я зможу подивитися, чим зай­мається моя донька. Я не можу особисто відвідувати заняття, бо працюю. Тож поспостерігати, що вона робить, як себе веде на уроках, в оточенні одногрупників дуже цікаво, – говорить жінка.

– Встановлювати камери треба вибірково і тільки за згодою батьків. А мати доступ до он-лайн-спостереження повин­ні тільки батьки і, можливо, адміністрація закладу, – вважає начальник управління освіти міськради Лариса Костенко і додає, що в цілому схвалює таку ініціативу.

Чиновниця каже, про встановлення он-лайн-спостереження в інших дошкільних закладах міста можна буде говорити тільки після виснов­ків, які зроблять за якийсь час після запровадження такої системи в ДНЗ №14.

Пишається тим, що дитсадок №14 – перший у місті, де запроваджується он-лайн-спостереження, очільниця навчального закладу Інна Богданова. Говорить, окрім того, що така система корисна для батьків, камери дозволять краще пильнувати за безпекою дітлахів.

– Депутат міської ради запропонував нам таку ідею і ми неабияк зацікавилися.­ Зробили опитування батьків, вони позитивно до цього поставилися і дали згоду. Підтримав ініціативу і колектив. Камери встановили в холах з метою безпеки, аби було менше сторонніх осіб при вході у садочок, на території закладу, щоб спостерігати за подвір’ям, у музичному залі і вісьмох групах, – уточнює директор і додає, що цього тижня батьки отримають «ключі» для доступу до он-лайн-спостереження і зможуть споглядати за малечею скільки завгодно.
e-max.it: your social media marketing partner