Квіти з душею: 8 березня чоловіки починають іти по квіти з пів на шосту ранку

,

10176Жителі Кропивницького щодня купують сотні квітів – на свята, а то і просто так. Втім, які квіти обирають до 8 Березня – розповіла власниця квіткового куточка «Bouquet» у Кропивницькому Тетяна Падзина.

– О котрій стартує ваш робочий день 8 березня?

– Взагалі вітати починають 6-7 березня, 8 березня приходять по квіти з шостої, а то й пів шостої, і аж до 11 години вечора, вітання продовжуються й 9 березня. Завчасні замовлення роблять уже за три тижні.

– Які квіти популярні на це свято?

– Тюльпани! Зранку до вечора йдуть по тюльпани. А у дівчат, на відміну від чоловіків, улюблені пі­­вонії та піоновидні троянди. У будь-який період. Мімози пи­­тають, але менше. Зараз погода у Грузії була не дуже хороша, тому мімоза прийде не сильно шикарна і, до того ж, недешева.

– Чи змінюються кольорові вподобання покупців?

– Якщо у попередні роки брали жовті квіти, то у цьому році акцент уже на білих і фіолетових. Не знаю, чому так. Може настрій такий. Вітають усіх – від маленьких дівчаток до прабабусь. Беруть квіти навіть для стареньких сусідок. Торік прийшов чоловік і каже: «Мені треба привітати квартальну!». Відповідаю: «Ого! Хороша, мабуть, квартальна». Часто жінки купують – для сестри, для мами, а то і для себе. А коли діти приходять і викладають на столі всі заощаджені копієчки – даємо троянду, навіть якщо на неї і не вистачає, бо сам вчинок – це вже найдорожче.

– На які суми в основному розраховують чоловіки при купівлі букетів?

– Взагалі можна купити квітку від 15 гривень – ірис, нарцис, фрезія. Букет можна зібрати і на 60 гривень. Наприклад, в одного чоловіка 27 колежанок по офісу. Пропоную йому взяти по одному тюльпану – він каже: «Ні, давайте по три». Тобто в середньому він розраховує по 60-70 гривень на букет.

– А для коханих скільки готові викласти?

– Ну, тут планки немає – якщо йому квітка до вподоби, то візьме за будь-яку суму – і за тисячу, і за півтори.

– Що зараз у тренді?

– Композиції, коробки, високі колби. В обгортках – однотонність. У моду повертається плівка, картон і атласні стрічки. Тон в оформленні букетів задає Корея: мінімум квітів – багато упаковки. Багато хто просить зовсім не запаковувати і просто перев’язати солом’яною стрічкою.

– Сезонні квіти – це які?

– Троянда – це класика, вона не має сезону. Хризантеми – цілий рік. Тюльпани – весна. Ромашки, гладіолуси – літо. Всі чекають травня, бо з’являться півонії. Влітку дуже популярні домашні троянди – їх можна купити цілий оберемок за невелику ціну.

– Звідки привозять квіти?

– Кенія, Еквадор – це в основному троянди, все інше – Нідерланди. Україна вирощує тюльпани, півники, троянди, лілії, хризантеми. Еустоми, альстромерії, нарциси беремо навіть у Кропивницькому.

– Як у домашніх умовах правильно зберігати квіти, щоб вони довше радували?

– Ставити у чисту воду, можна навіть невідстояну, з крану. Сама квітка не любить краплі води, ніжка і листя – так, люблять. Наприклад, у троянди половину гілочки треба очистити від листя, кінчик підрізати не ножицями, а ножем, так ми не перерізаємо капіляри. Можна додавати цукор, аспірин, чули навіть, що можна одну столову ложку горілки – але вони просто вбивають бактерії, тому радимо просто частіше міняти воду в вазі.

– Які особисто вам подобаються квіти?

– Люблю дельфініум. Інколи нам постачають тропічну квітку стреліцію – вона незвична і мені до вподоби. На троянду реагую тільки тоді, коли вона дивовижна – має цікавий колір. Лілія подобається тільки на грядці. Не люблю ромашки, бо вони для мене мають специфічний аромат, і фарбовані квіти.

– Правда, що кожній людині варто знайти в житті свого майстра манікюру, свого перукаря і свого флориста?

– Так, у цьому списку має бути ще сімейний лікар і стоматолог. Справді, я вже стала частинкою сім’ї кожного клієнта – пам’ятаю, коли робила букет на весілля, на народження першої дитини, хрестини і навіть сумні дати… Радує коли забирають букети і вітають і мене цукерками чи тортиками зі святом. Мій магазин не в центрі, не в прохідному місці – я там уже була, і, чесно кажучи, втомилася. Мріяла про свій затишний куточок, куди люди будуть приходити і відпочивати. І справді – їдуть із Попова, Жадова, Лелеківки, Новомиколаївки, віддалених районів. Приємно, що кожне свято я зі своїми клієнтами.

 


10177

 

Квітковий куточок «Bouquet»
вулиця Тараса Карпи, 83, місто Кропивницький
(066) 524-81-22
понеділок – субота: 7:30 – 18:30, неділя вихідний

 


 

текст: Олена Сідорова
фото: Ігор Демчук

e-max.it: your social media marketing partner