Що думають чоловіки з Кропивницького про 8 Березня і чи вітатимуть жінок? – «КП» з'ясувала цікаві факти

,

10174Міжнародний жіночий день – це свято весни та жіночої краси. В Європі та СРСР його почали святкувати ще на початку 20 століття, коли жінки у ході революції вибороли собі право голосу та однакові трудові права на рівні з чоловіками. Тоді рух за емансипацію майже урівняв жінку з чоловіком. Утім із часом представниці слабкої статі зрозуміли, що не завжди треба йти на рівні з мужами і день 8 Березня став святом шанування жіночої краси, ніжності і любові. А ще – випробуванням для чоловіків, яким подарунком продемонструвати свою любов і шану. «КП» вийшла в люди та дізналася, що ж дарують чоловіки своїм коханим жінкам на 8 березня.

Життя чоловіків неможливо уявити без жінок, без їхніх чарівних посмішок, ніжних дбайливих рук та небайдужих добрих сердець. Вони дають чоловікам нові сили, допомагають стати добрішими, кращими та впевненішими у собі.

Більшість чоловіків зізнається, вибір подарунка до 8 Березня для жінки є складною справою. Вони заздалегідь готуються до цього: купують чи замов­­ляють подарунки, вибирають квіти, бронюють столики в ресторанах.

– Я одружений уже 12 років. Для мене вибір подарунків для рідних є звичною справою, – говорить адвокат Олексій і додає, я дуже добре знаю свою дружину, її уподобання, тому вибір подарунка для неї у мене не займає багато часу, я це роблю зазвичай за два-три дні до свята. Це дуже добре, що у жінок є такий день, коли вони можуть дійсно відчути справжню чоловічу увагу і турботу. Ми ж, чоловіки, дуже рідко жінкам навіть квіти даруємо, не кажучи уже про щось більше. Зазвичай родинні свята ми проводимо вдома, але 8 Березня запрошу кохану до ресторану.

Існує дуже багато стереотипів щодо жінок. Один із них, що жінка – домогосподарка, повинна сидіти вдома, готувати, прибирати та доглядати за дітьми.

– Я обурююся, коли кажуть, що жінка має сидіти вдома. Ці стереотипи залишилися у нашому суспільстві ще з минулих століть. А у наш час жінки мають такі ж рівні права, як і чоловіки. Хоче жінка працювати – хай іде. Це її вибір, ми не в Середньовіччі живемо. Також не розумію, чому 8 березня хочуть скасувати вихідний день, кому від цього краще буде, що зміниться? Нашим жінкам потрібно дарувати радість і любов, а не забирати у них їхній єдиний день у році. У мене на роботі великий жіночий колектив, ну хіба не можна їм подарувати хоча б по квіточці? Можна. Їм буде приємно бачити, що їх люблять та поважають, – говорить учитель географії Дмитро Мельник.

Жінки з нетерпінням чекають свято 8 Березня. Дехто вважає його пережитком часів комунізму. А ми хочемо зауважити, що це ще один день, коли ви можете сказати приємні слова коханим і дорогим жінкам, обійняти їх і подивитися в очі. Це день, коли ніжністю розквітає не тільки весна, а й кожна жінка. Тож не скупіться на любов і увагу, даруйте коханим, мамам, сестрам, донькам любов, посмішки і квіти.

Подарунки бувають різними, хтось дарує жінкам квіти, хтось солодощі, а хтось ювелірні вироби. Все залежить тільки від фантазії.

– Я своїй дружині зазвичай дарую щось дороге, я добре заробляю і можу собі це дозволити. Зазвичай це обручки, сережки, також можу їй подарувати абонемент у спортзал або білети на якийсь концерт. Також у мене в сім’ї є двоє маленьких донечок, яких я безмежно люблю. Вони у мене часто просять купити їм іграшки та солодощі. А взагалі, я вважаю, що не важливо, що ти подаруєш своїм коханим жінкам. Головне дарувати їм свою любов. Це набагато більше, ніж будь-які подарунки, – говорить програміст Олег.

 



Не скупиться на дорогі подарунки і підприємець із Кропивницького Ярослав. Каже, грошей витрачати на кохану не шкода, але інша проблема – важко вибрати подарунок.

– Я для себе вирішив цю проблему. Подарував дружині золотий браслет на руку, на який можна нанизувати різні коштовні намистини. Тепер знаю, що можна подарувати на кожне свято. Думаю, поки наповню браслет намистинами, мине пару років, – сміється чоловік і додає, звісно ж, на кожне свято дарує дружині ще й квіти. – На 8 Березня завжди квіти дарую. Це ж початок весни, коли природа ніжна, як жінка, тож і коханій хочу подарувати такі ж ніжні квіти. Вона це цінує.

101758 Березня – свято абсолютно всіх жінок. Донька, невістка, колега по роботі, всі вони чекають привітань. Але як гірко, коли біля вас немає вашої коханої дружини.

– Я зі своєю коханою прожив разом 42 роки. Її втрата стала великим ударом для мене. Це сталося два з половиною роки тому. Дуже сильно сумував за нею, плакав, не міг змиритися, що її більше немає біля мене і більше ніколи не буде. Ми були з нею дуже щасливі, так кохали один одного. Я працював у полі і кожного вечора зривав та приносив їй квіти. Її радості не було меж. Я думаю, такого кохання, як у нас із нею, не було ні в кого. Зараз єдина, кого я можу привітати зі святом 8 березня, це моя донька Аня. Вона ніколи про мене не забуває, часто приїжджає та навідує мене. Любіть своїх близьких та рідних, адже час така річ, яка минає швидко і непомітно, – говорить пенсіонер Іван Степанович.

Своїх доньок, дружин, матерів треба шанувати кожного дня, а не лише у свято, вважає кропивничанин Олександр.

– Чоловіки зазвичай не помічають ту вічну роботу, яку виконує жінка вдома. Але саме завдяки цій турботі вони завжди ситі, доглянуті, гарно вдягнені. Тож, що б не робили чоловіки, щоб висловити свою вдячність жінкам, цього завжди буде не достатньо. І одного дня в році замало, щоб віддячити жінці подарунком за всю ту щоденну турботу і любов, які отримує від неї. У нашій родині свято 8 Березня не має такого великого значення, бо свою дружину я вітаю і з Днем матері, і з днем народження її, і з кожним днем народження наших дітей. Я її люблю, тож не важливо, в який день їй подарувати квіти. Утім для неї кращим подарунком є, коли ми разом їдемо на відпочинок чи йдемо у театр. Моя увага до неї – ось і є подарунок, – каже чоловік.

Пережитком Радянсь­­кого Союзу вважає 8 Березня Василь і переконаний, що цей день треба вилучити із переліку святкових.

– Це комуністичне свято і його давно треба прибрати з календаря святкових дат. У році багато інших гарних днів, коли можна привітати дружину, доньку, маму. Ми з дружиною давно не святкуємо радянські свята, натомість у нас є наші родинні, наприклад, день народження нашої сім’ї, день, коли я вперше їй освід­чився, звісно ж святкуємо дні народження дітей, батьків. А жіноче то свято чи чоловіче, не має особливого значення. Головне, щоб у родині панували любов і взаєморозуміння. Коли це є, тоді навіть посмішка коханій – подарунок, – переконаний чоловік.

Зрештою всі опитані чоловіки зізналися «КП», що у весняний день обов’язково вітатимуть своїх коханих. І зовсім не має значення, яке то буде число місяця.

текст: Андрієнко Дмитро
фото: Ігор Демчук





e-max.it: your social media marketing partner