Мама вбитої Діани Хріненко: Аби вона тебе щоночі так душила, як ти її, - штаньми!

, КП

10128«Аби вона тебе щоночі так душила, як ти її, – штаньми!». Такими словами Олена Хріненко, матір вбитої 16-річної Діани з Суботців Знам’янського району зустріла обвинуваченого у смерті доньки. Підготовче засідання у кримінальному провадженні в Кіровсь­­кому районному суді, яке відбулося минулого тижня, побачила «КП».

Окрім матері та батька покійної Діани, які прийшли на суд із портретом доньки в обрамленні чорної стрічки, на засідання з’явилися обвинувачений – 29-річний житель Знам’янського району Микола Середніцький, його захисник, прокурор та колегія у складі трьох суддів.

16-річна жителька Суботців Діана Хріненко близько дев’ятої вечора 24 серпня 2018 року пішла в центр села на святкування Дня Незалежності й більше не повернулася. Зранку неподалік будинку, в якому жила дівчина, знайшли її закривавлений телефон. Школярку шукали всюди, однак понад пів року пошуків результатів не давали. Лише торік 26 березня під час проведення польових робіт поблизу села Новополяна Знам’янського району виявили людські рештки та фрагменти одягу. З-під землі їх вигорнув трактор. Батьки довго не вірили у те, що їхня донька загинула. Однак три експертизи підтвердили, що рештки належать Діані. 26 липня у Суботцях попрощалися з дівчиною. Підоз­­рюваного у вбивстві затримали в Польщі. Відомо, що він має цивільну дружину та маленьку доньку. Рідні не вірять у вину Миколи. Його адвокат твердить, що поліція знайшла «цапа-відбувайла». Відкидає звинувачення і сам обвинувачений. За словами ж прокурора, є достатньо підстав вважати, що злочин скоїв саме Середніцький.

Спочатку обвинуваченому інкримінували вбивство з корисливих мотивів, тепер – убивство на сексуальному підгрунті.

На підготовчому засіданні 30 січня колегія суддів призначила обвинувальний акт до розгляду по суті. Окрім того, за клопотанням прокурора суд продовжив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Хоча обвинувачений і його захисник наполягали на тому, що підстави тримання під вартою прокурор так і не обгрунтував.

У підготовчому судовому засіданні задовольнили клопотання Середніцького та постановили ухвалу про розгляд кримінального провадження судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.

Наступне судове засідання у справі резонансного вбивства 16-річної Діани Хріненко відбудеться 18 березня.

Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

текст і фото: Ірина Павленко
e-max.it: your social media marketing partner