Хто балотуватиметься на Кіровоградщині?

,

1284Попри складну ситуацію у державі, у політичних колах уже з упевненістю на 99,9% говорять про парламентські вибори восени. Зараз залишається чинній Верховній раді лише визначити правила гри: чи голосуватимемо за списками, чи будуть мажоритарники, чи створюватимуться блоки… А поки вирішується це питання, потенційні кандидати вже приглядаються до округів. То хто ж боротиметься за голоси в області?

99-й округ. Кіровоград
Серед імовірних претендентів називають як уже відомі і цілком прогнозовані кандидатури, так і абсолютно неочікувані. Отже, у бюлетенях можуть з’явитися: чинний нардеп-тушка Андрій Табалов, син відомого олігарха Максим Березкін (кажуть, ітиме з радикалами і Ляшком), вічний кандидат Олександр Дануца, його тезка – представник команди Ларіна – Олександр Шаталов або навіть сам Сергій Ларін, президентську лінію логічно представить екс-керівник штабу Порошенка головний лікар онкодиспансеру і чинний депутат обласної ради Костянтин Яриніч, «Батьківщина» очевидно просуватиме у парламент або свого молодого юриста Павла Топчія або колишнього керівника облорганізації Валерія Кальченка, «Свобода» ж може виставити або Сергія Запорожана, або чинного голову ОДА Олександра Петіка, або віддасть округ якомусь варягу.

100-й округ. Кіровоград, Бобринець, Компаніївка, Новоукраїнка, Добровеличківка, Вільшанка
Цей округ, як і минулого разу братиме «штурмом» олігарх Станіслав Березкін. Кажуть, по ньому ж ітиме кандидат від «УДАРу» Костянтин Поляков. Компанію цим двом можуть також скласти екс-заступник голови облдержадміністрації часів Ларіна Богдан Андрющенко, комуністка Зоя Секрет, а також представниця «Батьківщини» Ольга Гранатова. Також до цієї команди мисливців за мандатами може приєднатися фермер і друг покійного Віктора Чміленка Олексій Цоколов.

101-й округ. Голованівськ, Ульяновка, Гайворон, Мала Виска, Новомиргород, Новоархангельськ
Тамтешні жителі розповідають, що однозначно у них балотуватиметься радикал Юрій Сухін. Також, кажуть, по округу йтиме в нардепи співаючий ректор Михайло Поплавський, знову обіцятиме золоті гори кандидат із підтримкою Кремля Віталій Грушевсь­кий, вкотре з’явиться, та навряд чи щось здобуде, Людмила Супрун. Можливо, боротиметься за перемогу гендиректор «Велти» Андрій Бродський і, що найцікавіше, ходять чутки про появу у районі кандидата Андрія Ніколаєнка – екс-очільника області з команди Ларіна.

Припускають люди і висування Олександра Чорноіваненка, нинішнього очільника обради.

102-й округ. Знам’янка, Світловодськ, Новгородка, Олександрівка, Онуфріївка
Наразі остаточно відомо, хто по цьому округу не йтиме – Олександр Єдін. Про це він заявив особисто. Натомість ходять чутки про кандидата із «молодої команди» екс-мера столиці Леоніда Черновецького – Олеся Довгого.

Може балотуватися вже призабутий Кіровоградщиною Володимир Яворівський. Також «свою» людину делегуватиме у парламент ще один олігарх, або ж його син Андрій Табалов. Очевидно тим самим кандидатом стане Андрій Лаврусь.

Від «УДАРу», кажуть, піде свого часу заступник голови ОДА Віктор Демченко.

Також припускається, що по 102-му на вибори піде і мегапопулярний екс-очільник регіону Сергій Ларін.

103-й округ. Олександрія, Долинська, Петрове, Устинівка
Не треба ворожити на кавовій гущі, аби зрозуміти, що і цього разу головним претендентом на місце у Верховній раді буде чинний нардеп Сергій Кузьменко. Конкуренцію йому може скласти скандальний міський голова Олександрії Степан Цапюк, а також уже призабутий виборцями Едуард Зейналов. Від «УДАРу», кажуть, балотуватиметься невідома Світлана Віряскіна.

Зрозуміло, це ще далеко не повний список імовірних кандидатів у Верховну раду. Чим ближче до виборів, тим яснішою ставатиме картинка, хто ж боротиметься за мандат.

Однак уже зараз деякі експерти прогнозують, що осіння виборча кампанія може стати однією з найбрудніших за останні роки.
e-max.it: your social media marketing partner