Захисники тварин скаржаться на Онулів: Нас не пускають у дендропарк проводити ярмарки

,

1281Адміністрація дендропарку не дає захисникам тварин дозвіл на проведення благодійних ярмарків у парку, як це відбувалося раніше. Голова організації «Бім» Тетяна Кучерява каже, торік волонтери проводили там свої акції чи не кожних вихідних. Тоді зароблені та зібрані гроші неабияк допомагали у лікуванні та стерилізації безпритульних тварин. Однак тепер волонтерам у дендропарк – зась. Без пояснень адміністрація не дає дозволу та відверто ігнорує громадську організацію.

– Минулого року нам підписали лист і ми проводили ярмарки в дендропарку. Волонтери стояли весь сезон, фактично до жовтня, і проводили акції. Ми приходили з тваринами. Вони у клітках, з довідками, ніяких проблем з ветеринарної точки зору не було. І діти, і дорослі були в захваті. У цьому році, в квітні, ми підійшли з таким же листом, зазначили, скільки грошей ми зібрали минулого року, на що їх витратили. Але лист не підписали. Лише на травневі свята дозволили постояти, – розповідає керівник організації «Бім» Тетяна Кучерява.

– Потім ми знову звернулися з листом, але безрезультатно. Добитися до самої Лариси Анатоліївни нам не вдалося. Ми і особисті контакти використовували, і через Миколу Онула намагалися вирішити питання. Кожного тижня ми приходили в парк, але нас відфутболювали від одного адміністратора до іншого, радили дзвонити або приходити наступного дня. Це тягнеться дуже довго, ми в невизначеному стані. Неофіційно нам сказали, що дозволу стояти в дендропарку не дадуть. Мовляв, вони порадилися з юристами і на листи відповідати не зобов’язані. Сказали, що на нас скаржаться продавці, які торгують у дендропарку. Мовляв, вони платять орендну плату, а ми ні. Сказали, що це коштує великих грошей, яких ми не маємо, – скаржиться захисниця тварин.

У той же час у Ковалівському парку «Бім» безперешкодно проводить ярмарки і акції. Як і у центральному сквері. Але, волонтери зізнаються, у порівнянні з дендропарком, результат проведення ярмарок не такий успішний.

– Розумієте, ми не хочемо клянчити гроші, ходити зі скриньками. Зараз багато людей з ними ходять, просять грошей на лікування дітей, на армію. Ми ж хочемо ці гроші заробити – виготовляємо різні вироби і продаємо на ярмарках. Потім витрачаємо кошти на стерилізацію і лікування тварин. Розумієте, ми не фінансуємося з бюджету, у нас немає спонсорів, є тільки пожертви і гроші, які ми збираємо на різних заходах, – пояснює керівник «Біму».

Тетяна Кучерява говорить, єдиний, хто допоміг, – фонд «Розвиток Кіровоградщини», коли виділив гроші на стерилізацію сотні собак. З тих пір, каже, люди думають, що організація робить стерилізацію безкоштовно. Однак така процедура вартує 300-500 гривень. Тож стерилізувати тварин усіх людей, які звертаються до «Біму», організація ніяк не може.

– Більша частина бездомних тварин, яких ми бачимо на вулиці, це приплід домашніх тварин, яких господарі не стерилізують. Тому я хочу звернутися до кіровоградців: стерилізуйте своїх домашніх тварин, будьте відповідальними, – закликає Тетяна Кучерява і запрошує всіх бажаючих долучитися до організації.

– Дехто думає, що волонтером бути страшно, небезпечно. Насправді, це не так. Для кожного бажаючого допомогти знайдеться робота. Бути волонтером – це не обов’язково лікувати тварин чи давати гроші. Це, наприклад, може бути та ж сама фізична допомога – побудувати вольєр, роздати листівки, постояти на ярмарку, сфотографувати тварин. Тому, якщо ви не знаєте, як допомогти, але хочете, звертайтеся до нашої організації, – запрошує голова «Біму».
e-max.it: your social media marketing partner