«Колядник»-Немировський, каже, тікав від міліції, бо думав, що то ФСБ?

,

1243Минула субота для жителів Новомиргорода перетворилася на справжнє шоу. Кримінальне. Люди вражено спостерігали за тим як правоохоронці женуться за автомобілем, а той на шаленій швидкості летить містом. Коли дізналися, що погоня за мажором – сином екс-мера Якова Немировського Ігорем – чи не вперше в житті уболівали за міліцію.

Як повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко, у Новомиргороді слідчі Головного слідчого управління МВС з розробки Головного Управління по боротьбі з організованою злочинністю проводили спецоперацію. Приводом стало звернення посадовця однієї з гірничо-видобувних компаній, яка працює в Кіровоградській області – у нього Ігор Немировський вимагав 357 тисяч гривень за дозвіл на зняття верхнього родючого шару ґрунту для розробки кар’єру.

Джерела в правоохоронних органах розповіли, що розрахунок суми хабара проводився наступним чином: по 7 тисяч за кожен гектар майбутньої копальні.

У міліції також повідомили, що коли Немировського-молодшого таки наздогнали, він сказав, що втікав полями, бо думав, що за ним женеться ФСБ, а гроші в машині – насправді не хабар, а зібрана для Збройних Сил України від небайдужих громадян допомога.

Яким буде вердикт суду та чи вдасться правоохоронцям довести до логічного завершення справу про корупцію – покаже час. А поки Головне слідче управління МВС клопотатиме перед судом, з вимогою обрати для сина екс-мера Новомиргорода запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права грошової застави.

МВС також планує звернутися до міністра Агропромислового розвитку України Ігоря Швайки, якому підпорядковується Державна сільськогосподарська інспекція, з вимогою відсторонити від виконання службових обов'язків Ігоря Немировського у зв'язку з його затриманням і пред'явленням підозри у вчиненні корупційного правопорушення, додав радник міністра Геращенко.

Сам Ігор Немировський, судячи з його фото у соцмережі, людина активна. Він полюбляє полювання, риболовлю та подорожі. А ще – небайдужий до політики. Узагалі, кажуть, що на посаду у Держінспекцію він потрапив за партійною квотою.
1244
Нагадаємо, нещодавно Немировський-старший теж мав проблеми із законом. Торік у жовтні, їдучи з Кіровограда у Новомиргород, він виїхав на зустрічну смугу і протаранив «дев’ятку». Тоді двоє пасажирів тяжко травмувалися, їх одразу госпіталізували. Проте вже в лікарні 26-річна дівчина померла. Водій залишився майже неушкодженим.

Якову Немировському інкримінували порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть.

Суд першої інстанції призначив колишньому меру Новомиргорода покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 1 рік 8 місяців, а також відібрав права на 2 роки. Утім обласна прокуратура таким рішенням була невдоволена і внесла апеляцію. Зрештою. суд дослухався і призначив Немировському більш жорстке покарання – ув’язнення терміном на 5 років, проте цим же рішенням звільнив екс-посадовця, оскільки на час апеляційного розгляду справи набрав чинності закон про застосування амністії.
e-max.it: your social media marketing partner