Жителям Благовіщенського пообіцяли добудувати міст до 1 вересня

,

08171Гідравлічну споруду на річці Синиця у Благовіщенському обіцяють добудувати до 1 вересня. Наприкінці минулого тижня, як уже повідомляла «КП», містяни вийшли на акцію протесту, бо за два місяці з початку реконструкції будівельні роботи майже не велися. Люди скаржаться, обʼїжджати мусять 12 кілометрів, іти пішки на інший бік міста – суцільний ризик.

– Раніше ми могли добратися машиною до центру за пʼять хвилин, зараз дорога займає від 30 хвилин. Ми піднімаємо багато пилу машинами, люди, що живуть над дорогою, скаржаться на нас і погрожують перекопати шлях, – розповідає «КП» жителька Благовіщенського Вільгельміна Гаврилюк.
Містяни попередили, вимушені будуть вдатися до радикальних заходів – перекрити трасу «Київ-Одеса», аби на проблему відреагували посадовці.
Уже в понеділок облдержадміністрація зібрала нараду. Зʼясувалося, спочатку проблема була у неналежному виконанні проектної документації. Коли ж помилку виправили – затягли з експертною оцінкою. Увесь цей час фірма-підрядник не могла продовжити роботи, бо не надійшли кошти.
– Нам досі не заплатили, – апелює директор підприємства-підрядника «Атлант-3000» Олег Бугайов. – 300 тисяч, які виділили раніше, вистачило на встановлення арматури.
При цьому з 16 серпня підрядник погодився розпочати роботи з заливання бетону, після – проводитиме гідроізоляцію стін ззовні, бокову засипку та розпочне роботи з перекриття.
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко звернувся до керівництва району та міста з рекомендацією особисто посприяти тому, аби підрядник вчасно отримав будівельні матеріали, зокрема сульфатостійкий цемент, який можливо замовити лише на уманському заводі.
– 31 серпня будівельники повинні здійснити остаточне засипання споруди щебенем, а вже 2 вересня я особисто планую брати участь у святі першого дзвоника у Благовіщенському, – наголосив посадовець.
Містяни тим часом попередили, що контролюватимуть хід будівництва.

Нагадаємо, через міст проходить дорога загального користування місцевого значення «Тальне-Кам’янече-Нерубайка-Голованівськ-Благовіщенське». Він сполучає дві частини міста, але зараз рух перекритий і містянам доводиться об’їжджати через Йосипівку.
e-max.it: your social media marketing partner