Батькові дівчинки, яка ледь не вбилася в дендропарку, не дали з’ясувати причини трагедії

,

1232До «експертної» комісії, яка розслідує причини нещасного випадку, який трапився із семирічною Даніелою Федоровою у дендропарку 11 липня, входять медик, страховик, соцпрацівник та представник «Корпорації ХХІ століття». Перші висновки роботи вже є. От тільки, як люди, не маючи технічної освіти, зуміли з’ясувати, в чому причина поломки каруселі «Орбіта», залишається загадкою.

Голова Кіровської райради Кіровограда Сергій Горбовський, який має тісні дружні стосунки із родиною Онулів, що практично є власником дендропарку, заявляє: комісія створена і працювала в рамках чинного законодавства. Більше того, він пообіцяв, що вже наступного тижня стануть відомі перші результати експертизи.

– У комісії 5-6 чоловік, перевіряють усі документи. Практично вже видна картинка причини поломки, – каже Горбовський.

Тим часом начальник теруправління Держгірпромнагляду – установи, яка може дати фазову оцінку поломки, каже, що її представників до роботи комісії не залучили.

– Ми інцидент не розслідуємо, бо нас туди ніхто не долучає, – повідомив Володимир Береславський.

Батько ж Даніели Владлен Федоров розповів, що знає про висновки ще двох експертиз – одну із них запрошував дендропарк – миколаївську, а іншу правоохоронці в рамках кримінального провадження – кременчуцьку. Перша експертиза дала позитивний для дендропарку висновок, чим дозволила діткам кататися на всіх каруселях, а от про результати кременчуцької чоловік воліє мовчати.

Водночас батько Даніели каже, що й сам мав намір долучитися до комісії, що створила Кіровська райрада, проте йому відмовили.

– Я заніс заяву 21-го числа, а відповідь прийшла лише вчора (30 липня – ред.). Мені відмовили, – каже Владлен Федоров.

– Ми йому відписали, що він зацікавлена особа. В цю групу може увійти представник постраждалої особи, юрист, адвокат тощо, – пояснив «КП» «неупереджений» Сергій Горбовський.

Нагадаємо, кілька тижнів тому через несправність механізму каруселі «Орбіта» із кабінки випала семирічна дівчинка із Севастополя. Дитина пролетіла з вісім метрів і впала на асфальт. Висновок лікарів був невтішний –черепно-мозкова травма, перелам кісток і зводу черепа. Згодом у дендропарку заявили, що виділили гроші на лікування дитини, однак дідусь Даніели запевнив: малу лікують власним коштом.
e-max.it: your social media marketing partner