Справу міліціонера, який на «БМВ» врізався у маршрутку, передали до суду

,

1228Прокуратура області завершила досудове слідство резонансного ДТП, яке наприкінці травня сталося на Новомиколаївці у Кіровограді. Тоді міліціонер на шаленій швидкості врізався у маршрутне таксі №112. Внаслідок удару дві пасажирки вилетіли у вікно, а потім на них упала маршрутка. Обидві загинули.

– Я був на кінцевій зупинці, взяв пасажирку. Потім по дорозі через квартал підібрав ще дві жінки і рухався далі по маршруту. Коли їхав по Варшавській і переїжджав Куйбишева, подивився на ліво – «сімка» призупинялася. Подивився на право, коли переїжджав перехрестя, – все було чисто. Я їхав по головній зі швидкістю кілометрів із 30. І тут раптом чую зліва звук гальмування і бачу, як «БМВ» влітає в мою маршрутку. Він облетів «сімку» по зустрічній смузі і втаранився в мене. Маршрутку розвернуло і вона перекинулася, – розповідав «КП» подробиці аварії водій Святослав.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели близько двох десятків судово-медичних й авто-технічних експертиз, а також отримали свідчення людей. Згідно з ними, оперуповноважений Кіровоградського міськвідділу міліції Євген Тальний був тверезим, а ДТП сталася через перевищення ним швидкості та порушення правил дорожнього руху.

Справу міліціонера-гонщика розглядатиме Кіровський райсуд Кіровограда. Перше засідання відбудеться вже наступного тижня. Винуватцю аварії інкримінують частину 3 статті 286 – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб. Санкція цієї статті передбачає покарання терміном від 7 до 12 років.
e-max.it: your social media marketing partner