Кіровоградські майстрині просять владу облаштувати для них алею

,

1223Майстри обласного центру просять владу Кіровограда облаштувати для них алею та створити умови для гідного представлення творчості. Місце, яке їм два роки тому влада виділила на Дворцовій біля скверу з пантерами хоч і хороше, та умов – жодних. Тим більше нині поряд із вишитими рушниками наливають пиво.

Про своє робоче місце на Алеї майстрів кіровоградка Людмила Люненко дбає сама. Аби розмістити свої вироби просто неба з собою везе столик та стілець. А ще плівку на випадок дощу.

– Носити зі собою стіл і стілець важко. Сидіння, які тут є, незручні. Нам би хотілося, щоб про нас місто також подумало, – каже мисткиня. – У нас дуже багато дівчат роблять і вишивку, і різноманітний хенд-мейд… Говорять, що поробки псуються.

– Це все стоїть просто на землі, пилиться, – ділиться вишивальниця Світлана Петрова.

Більшість майстрів свої роботи розмішують на лавці. Однак кажуть, роздивитися на відстані їх важкувато. Особливо якщо це вишиті рушники, сорочки чи скатертини.

– Просили зробити якийсь навіс, хоча б мінімально. Дівчата, у яких вишиванки, рушники їм треба це все розвішувати, щоб був товарний вигляд, – пояснює потребу майстриня Ірина Гоєнко.

Нині люди мистецтва закликають дослухатися владу до їхніх прохань і допомогти з облаштуванням алеї. Адже це і престиж міста, і виховання естетичного смаку у його жителів.

– Було б непогано якісь стенди тут встановити, щоб людина прийшла і почепила свої роботи. Екскурсії якісь проводити хоча б раз на місяць, щоб школярі подивилися на вишивку, на малярство... Ми б із ними провели роботу, розповіли історію мистецтва, розповіли чим малюється, – говорить художник Віктор Луганщук.

А ще творчі люди просять аби територію частіше прибирали та популяризували місце серед населення.

– Хотілося б показати більше виробів свого міста, своєї області. Навіть може б люди з усієї області приїжджали, якби знали, що у нас є узвіз, – кажуть майстри.

Самі ж кіровоградці не проти такого куточку хенд-мейду. Розповідають, на свята, коли виїздять до пантер багато умільців, з радістю купують їхні вироби. Однак городяни не вдоволені тим, що поряд із мистецтвом нині наливають пиво.

– От скажіть, це нормально, що в місті купа пивних наметів?! Цей поставили прямо на пам’ятнику! Краще б у себе перед вікнами поставили, на площі перед будинком з колонами! А тут – дитяча поліклініка, краєзнавчий музей, жіночки такою красою торгують… Хіба це нормально? – дивується жителька обласного центру Оксана Петрова і додає, що поки в Кіровограді мером був Олександр Саінсус – такого не було.

– Саінсуса багато критикували, але ж ви згадайте: він прибрав усі пивні намети. А зараз що? Прийшли нові і все повернулося. Не нажеруться ніяк! – заявила насамкінець жінка.
e-max.it: your social media marketing partner