У вишах країни триває вступна кампанія

,

1188З минулої п’ятниці усі вищі навчальні заклади держави розпочали прийом документів від абітурієнтів. Вступна кампанія триватиме до 1 серпня. Виняток зробили для вступників із Луганської та Донецької областей. Вони зможуть подавати заяви і документи до 15 вересня.

Заяву про участь у конкурсному відборі до вишу абітурієнти можуть подавати у паперовій чи електронній формі. Паперова заява подається вступником особисто до приймальної комісії вищого навчального закладу. Електронна – через Єдину державну електронну базу з питань освіти ez.osvitavsim.org.ua. Такі заяви є рівноцінними паперовим, наголошують у Міносвіти.

Заяви та документи від вступників прийматимуться до 12 години 1 серпня.

Як і торік, нинішнього року абітурієнти можуть подати заяви не більше ніж до п’яти вишів та не більше ніж на три напрями підготовки (на три спеціальності) у кожному з них.

Заяви, подані на певний напрям підготовки (спеціальність) до одного вищого навчального закладу за різними формами навчання, вважаються фактом подання однієї заяви.

Кіровоградські виші також чекають на абітурієнтів.

Приймальна комісія Кіровоградського державного педагогічного університету прийматиме заяви з понеділка по п’ятницю з 8 до 17 години, а в суботу – з 9 до 14.

Приймальна комісія Національного технічного університету працює щодня, без вихідних з 8 до 13 години.

Приймальна комісія Кіровоградської льотної академії прийматиме заяви від вступників аж до 25 серпня. З 11 липня по 11 серпня документи можна подавати щодня без вихідних, а з 12 по 25 серпня – з понеділка по п’ятницю.

У «льотці» уточнюють, що у період з 11 липня по 1 серпня документи прийматимуть з 8 до 17 години, у період з 2 по 11 серпня – з 8 до 16 години, 24 липня, 4,7,10 серпня – з 8 до 18 години, а з 12 по 25 серпня – з 8 до 15 години. У цей період субота та неділя вихідні.

Уже в перші дня прийому заяв – минулі п’ятницю і суботу – у приймальних комісіях кіровоградських вишів було досить людно, але абітурієнтам у черзі довго стояти не довелося. Документи можна здати доволі швидко, тож ажіотажу, як у попередні роки, працівники навчальних закладів сподіваються, не буде.
e-max.it: your social media marketing partner