Півтисячі іграшок зібрали жителі Добровеличківки, аби відірвати дітей від віртуальних ігор

,

08023У Добровеличківському краєз­навчому музеї створили справж­ню країну казок – виставка «Мої улюблені іграшки» зібрала понад пів тисячі забавок. Усі принесли жителі селища.

Ідея створити виставку іграшок виникла у директорки крає­­знавчого музею Валентини Грінченко та працівниць Валентини Алєксєєнко і Катерини Стрілець. До них долучилася методист відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Добровеличківської селищної ради Алла Стоян. «КП» уже розповідала про захоплення цієї жінки, яка власноруч створює унікальні іграшки. Цього року вона отримала редакційну відзнаку «Герой «КП».

– Ми думали, що б оригінального зробити для дітей і зацікавити їх на літніх канікулах. Дівчата запропонували створити виставку іграшок і поцілили, як кажуть, у десятку. Кинули клич по школах, колективах, у соцмережах, щоб люди зносили свої іграшки. Відгукнулося з чотири десятки небайдужих – дорослих і дітей, які зібрали майже шістсот забавок, – розповідає Алла Стоян і додає, на виставці можна побачити і ретро-ляльки, і м’які, і зроблені з пап’є-маше...

Нині подивитися виставку в краєзнавчий музей щодня йде потік людей. Організатори кажуть, хотіли привернути увагу малечі, а вийшло цікаво й для дорослих.

– Ми хотіли відірвати дітей від гаджетів і віртуальних ігор, викликати інтерес до «живої» іграшки, яку можна потримати в руках, погратися нею, яка викликає емоції. Для дорослих ця виставка – можливість поринути спогадами у власне дитинство, згадати той безтурботний час, коли іграшки наповнювали їхній світ щастям, – каже співрозмовниця «КП».

Виставка іграшок у краєзнавчому музеї триватиме протягом літа. І хоча зразу організатори планували по її завершенні повернути зібрані іграшки власникам, згодом народилася ідея передати забавки у дитячі будинки чи лікарні.

– Ми з радістю передамо іграшки дітям, які їх потребують. Хай часточка добра жителів Добровеличківки зігріє чиєсь маленьке серце, – каже Алла Стоян і запрошує звертатися охочих отримати подарунок для дитячих будинків чи інших закладів у відділ освіти і культури Добровелич­­ківської селищної ради.

 

фото: селищна рада

e-max.it: your social media marketing partner