На трасі в Олександрійському районі розстріляли валютника

,

1174Очевидно, за «Маздою» валютника стежили від самого Дніпропетровська. Злочинці знали, що той везе мільйони. Тож напад не був спонтанним: спочатку «їжак» на трасі, потім погоня і зрештою стрілянина. Утім міліції знадобилося кілька днів, аби знайти нападників.

Це зухвале вбивство сталося рівно тиждень тому. Валютник повертався до Кіровограда трасою «Знам᾿янка-Луганськ-Ізварине». Приблизно за два кілометри до покажчика «Кіровоградська область» в іномарці пробили шини. Згодом з’ясувалося, хтось на дорогу кинув «їжака». З пробитими колесами «Мазда» проїхала близько п’яти кілометрів. На трасі в Олександрійському районі її підрізала темна «Ауді» без номерів. З іномарки вискочили двоє в камуфляжній формі і з автоматами в руках.

Один із них підійшов до пасажира автівки і застосував електрошокер. Непритомного чоловіка зв’язали по руках і ногах і викинули в кювет. У цей час інший нападник вистрелив у водія. Одна з п’яти куль влучила в стегно, зламала кістку та пошкодила артерію. Валютник помер на місці від значної втрати крові.

Джерела кажуть, ціна такого нападу – більш як три мільйони гривень. Саме таку суму нібито віз убитий.

Тим часом опритомнівши, пасажир «Мазди» зумів звільнитися. Чоловік зупинив автомобіль, що проїжджав поруч, та попросив людей викликати міліцію.

Нападників розшукували кілька днів. До цього процесу залучили Департамент карного розшуку МВС України, а також правоохоронців з нашого регіону, Дніпропетровської, Херсонської та Чернігівської областей.

У результаті злагодженої та професійної роботи оперативників, вдалося швидко встановити особи зловмисників та затримати їх. Ними виявилися двоє жителів Криму та один житель Дніпропетровщини. Усім їм – від 36 до 39 років. Організатор групи – раніше судимий за тяжкий злочин.

– Після скоєння кримінального правопорушення один із підозрюваних мав намір виїхати за межі держави. Двоє його спільників роз’їхалися по інших областях, розраховуючи на те, що згодом також зможуть виїхати з України, – розповідає начальник УМВС в області Анатолій Вітюк. – Завдяки вчасно проведеним оперативним заходам підозрювані затримані. Відкрито кримінальне провадження за розбій і умисне вбивство. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
e-max.it: your social media marketing partner