У Вільшанці машина збила закоханих підлітків

,

07810Працівник рятувальної служби напідпитку збив двох підлітків у Вільшанці. 18-річний хлопець-сирота і 16-річна дівчина від отриманих травм померли в лікарні. Вони кохали один одного, тож поховали пару разом. Провести підлітків в останню путь прийшло чи не все селище. Тепер люди вимагають справедливого покарання винному. А ще кажуть, якби на вулицях було освітлення, біди може б і не сталося. Експертиза показала, водій був напідпитку.

Біля храму сотні вільшанців зібралися провести в останню путь молодих закоханих. Минулого тижня Миколу та Юлію насмерть збив 25-річний працівник рятувальної служби напідпитку. Підлітки вчилися в одному класі. Цьогоріч закінчували школу. Того вечора поверталися з додаткових занять із української мови. Разом готувалися до незалежного тестування.

Водія затримали оперативно. Поки ховали молоду пару, йому в суді обирали міру запобіжного заходу. У поліції кажуть, драгер показав 1,7 проміле алкоголю в крові.

Загиблий у ДТП Микола – сирота. Виховувався у дитячому будинку сімейного типу разом із чотирма рідними братами та сестрами. Планував вступати до військової академії. Хлопець мріяв стати льотчиком.

– Це дитина, яку ми виховали… Байдуже, що це прийомна дитина, ми його душею виплекали.., – плаче прийомна мама Миколи – Ольга Яблунь.

За смерть двох дітей на дорозі підозрюваному загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі. Мама загиблої дівчини таке покарання вважає занадто м’яким.

– Вимагаємо тільки, щоб його справедливо покарали. Не так, щоб посадили на п’ять-десять років, а потім він вийшов і радів життю. А наших діток немає. Нехай йому довічне дадуть, – говорить згорьована мама Юлії – Алла Лобенко.

На місце аварії рідні та близькі підлітків щодня несуть живі квіти.

Автівка налетіла на молодят ззаду, обох підкинуло на капоті. Сталося все близько десятої вечора. Тамтешні кажуть, трагедії можна було б уникнути, якби вулиця освітлювалася. Ліхтарі у Вільшанці вмикають об одинадцятій через борги за електроенергію.

– За борги нам відключили електроенергію. Хоча ми їм своєчасно проплачуємо на комунальне підприємство, а комунальне потім їм. Освітлення вмикають об одинадцятій вечора, – констатує селищний голова Вільшанки Володимир Харковенко.

Претензії у родин загиблих є і до лікарів. Нарікають, медичний заклад не має найнеобхідніших медикаментів у запасі. Коли намагалися врятувати дітей, навіть бинти мусили купувати в аптеці. Той факт, що лікарня погано забезпечена, лікарі визнають. Але запевняють, травми обох підлітків були не сумісні з життям.

– У дівчинки була важка черепно-мозкова травма. Вона була практично в комі, не реагувала на подразнювачі. Хлопчик, з-поміж іншого, мав відкриті переломи однієї гомілки, іншої – закритий, був розрив селезінки, – розповідає завідувач хірургічним відділенням Вільшанської лікарні Євген Павлоцький.

У день похорону 25-річного водія суд узяв під варту на два місяці без права внесення застави. Правоохоронці кажуть, чоловік зі слідством співпрацює.

текст: Юлія Бабак

фото: CBN
e-max.it: your social media marketing partner