Вони витягли з мене ледь живу дитину

,

1167У жительки Бобринця Ірини Мельникової новонароджений син вже четвертий місяць на межі життя і смерті. Жінка звинувачує у всьому лікаря, яка приймала пологи. Вважає, з вини медика дитина народилася на світ ледь живою. Мовляв, усе через те, що в пологовому відмовилися робити кесарів розтин.

За прогнозами медиків, Ірина Мельникова мала народжувати наприкінці лютого. Напередодні пологів жінка вирішила перестрахуватися і лягла в лікарню. Там, як розповідає Ірина, лікар заявила про свої розцінки – хочеш кесарів розтин, плати п’ять тисяч гривень.

– Лікар підійшла до мене і моїх батьків і вимагала п’ять тисяч гривень за кесарів, – розповідає Ірина і додає: такої суми у родини не було.

10 березня у жінки почалися пологи. Каже, були важкими. І вона, і її мати просили лікаря зробити кесарів розтин, проте медик відмовилася оперувати без грошей, зі сльозами говорить Ірина.

– УЗД показувало, що плід крупний. Але коли я народила, медики мені казали, що не знали, що у мене така велика дитина, – обурюється Ірина. – Ми просили зробити мені кесарів розтин, мама ледве не навколішках благала. А лікар вимагала гроші. Потім же не було можливості робити розтин, бо дитина почала йти.

– Вони витягли з мене ледве живу дитину, почали приводити її до тями за допомогою різних апаратів, а потім об одинадцятій вечора викликали швидку з області, – з болем згадує Ірина.

У Кіровограді життя немовляти, на щастя, вдалося врятувати. Зараз мама з дитиною знаходяться на реабілітації.

Схожа ситуація кілька років тому виникла ще в однієї жительки Бобринця. Вона просить не називати її ім’я. Народжувала жінка у того ж лікаря, що й Ірина.

– У 2010 році я народила дівчинку. Мені треба було робити кесарів розтин. Я кажу лікарю, що мене треба кесерити, а вона – три тисячі давай і я тебе прокесерю, – згадує породілля.

Лікарка, яку звинувачують обидві жінки, досі працює в тій же бобринецькій лікарні. Про інцидент з Іриною Мельниковою головний лікар говорить небагато.

– Ми провели внутрішнє розслідування, визначили, що показань для проведення кесаревого розтину, як говорить про це сама породілля і її родичі, не було, – пояснює головний лікар Бобринецької ЦРЛ Лариса Семенюк.

Розслідування провів і департамент охорони здоров’я. Його очільник констатує: порушення були.

– Невчасно було визначено саме вагу дитини. Є ще порушення у веденні медичної документації. Вони суттєво не впливають на результат пологів, але все ж таки є претензії до медичних працівників. Вони будуть покарані дисциплінарними заходами, – говорить директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.

Тим часом родичі Ірини звернулися зі скаргою до правоохоронців. Відкрито кримінальне провадження. Як пояснив заступник начальника управління прокуратури області Ярослав Дмитрук, наразі триває слідство. З лікарні уже вилучено медичну документацію, а також допитано ряд свідків.

Сама ж Ірина Мельник наполягає на тому, що лікарка, яка приймала пологи, має компенсувати їй всі витрати на лікування немовляти. А ще – звільнитися з роботи.

– Я хочу, щоб вона повернула мені гроші за витрати, які я несу на лікування дитини, – каже жінка. – І щоб вона пішла з роботи або її звільнили. Бо таким не місце у лікарні!
e-max.it: your social media marketing partner