Спить у ліжку і потребує уваги – у Кропивницькому родина прихистила міні-піга

,

07643Майже два місяці родина Свістунових із обласного центру піклується про декоративну свиню. Чорного міні-піга, якого назвали Фунтиком, голова сім’ї врятував від вуличних собак у серед­­місті Кропивницького. Увесь цей час шукають справжніх господарів тварини. Поки – без результатів.

Нині розшукують справжніх господарів карликового поросяти!

– Він схожий поведінкою на кота – любить, коли за вушком чухають, – ділиться опікун міні-піга Світлана.

Порося вигулюють на повідку, як собаку. Приблизно так само Фунтик поводиться вдома.

– Спить у ліжку і дуже нервує, якщо його не беремо. Тоді так кричить, що ледь витримуєш –

серце мало не зупиняється, – продовжує Світлана Свістунова. – Зрештою, йому поступаюся, він вкладається, каже своє «хрю!», закриває очі, посміхається і засинає.

Декоративне порося у Свістунових з’явилося півтора місяці тому. Чоловік Світлани підібрав тварину в середмісті Кропивницького. Той чимчикував тротуаром уздовж території, що охороня­­лася собаками. Аби врятувати міні-піга від нападу, вхопив на руки і приніс додому.

– Відігріли, відгодували… Показали ветеринарові. Той сказав, що маємо карликову свинку. Вік – не більше року. Зазвичай такі тварини виростають максимум до 30 кілограмів, – говорить жінка.

Свістунови певні, раніше порося жило в родині, бо дуже лагідне і постійно потребує уваги. Їсть Фунтик щонайменше шість разів на день. Любить супи, каші. Але більш за все – свіжу моркву.

Аби знайти справжніх власників, Світлана розмістила оголошення у соцмережах. Сподівається, ті все-таки відгукнуться. Віддати будь-кому міні-піга родина побоюється, а залишити собі назавжди не має змоги – вдома четверо котів.

– Я дуже вірю, що знайдуться його справжні господарі, – наголошує Світлана Свістунова і додає, ще можуть тримати порося у себе максимум два місяці. Якщо за цей час не знайдуть йому родину, – віддадуть до розплідника.

 

текст і фото: Юлія Бабак

e-max.it: your social media marketing partner