Ви забрали наших чоловіків? Тепер поверніть їх назад!

,

1164У середу під стінами обласного воєнкомату у Кіровограді зібралося кількадесят жінок та дівчат. Вони вимагали у військового керівництва повернути їхніх батьків, братів, синів та чоловіків додому. Мобілізовані вояки без ротації уже третій місяць поспіль несуть службу у найгарячіших точках – на території Луганської та Донецької областей. У відпустку їх не пускають, а коли відправляли на схід, обіцяли, що будуть там не більше 45 днів.

Дружини, доньки, матері та сестри зчинили під стінами обласного воєнкомату справжній гвалт. Вони обурені та занепокоєні тим, що рідних чоловіків не пускають додому вже три місяці. Фактично відслужити на сході наші вояки мали 45 днів. Нині минає 90, однак за цей час навіть у відпустку жодного військовослужбовця не відпустили. Терпіння, кажуть зневірені жінки, у них уже на межі.

«За якими критеріями відбиралися наші діти?», «Чому мобілізація часткова?», «Ви в силах були забрати наших чоловіків? Тепер будьте в силах повернути їх назад!» – такі і схожі вигуки сипалися на адресу військових, що все-таки вийшли вислухати жінок.

– Нам що, усім дружно взятися за руки і поїхати на «дурку» (обласна психіатрична лікарня – ред.), щоб довідки взяти про нашу неадекватність? Так нам чоловіків врешті повернуть? – бідкається Наталія Левченко, котра вже три місяці не бачила свого чоловіка Руслана. Вона каже, через сильні хвилювання у неї навіть розвинулась алергія.

Загалом, жінки, які зібралися під обласним воєнкоматом, налаштовані рішуче. Вони направили колективного листа обласному воєнному комісару Ярославу Кучеру з вимогою негайної ротації додому їхніх рідних.

Утім поки люди у воєнній формі відповіді на запитання, коли кіровоградські солдати повернуться назад, не дають. Натомість просто розводять руками.

– Вимагати від нас повернути військовослужбовців назад – безрезультатно. У нас – указ Президента про мобілізацію, – це все, що сказав міський воєнний комісар Олександр Зіньковський.
e-max.it: your social media marketing partner