У Долинській поліцейські врятували восьмирічного хлопчика, який мало не втопився у ставку

,

07469У сорочці народився восьмирічний Давид Шапочка з Долинської. Разом із компанією підлітків хлопчик грався біля водойми і несподівано знаходилися у воді. На щастя, у той момент поряд опинилися двоє поліцейських – Максим Рябоконь і Євген Рєзнік, які, не роздумуючи, кинулися рятувати малого. Чим закінчилася пригода і чи отримав на горіхи малий зірвиголова, – дізнавалася «КП».

Працівники сектору реагування патрульної поліції Долинського відділу 28-річний старший сержант Євген Рєзнік і 25-річний сержант Максим Рябоконь того дня близько п’ятої вечора саме поспішали на виклик із приводу дорожньо-транспортної пригоди. Проїжджаючи повз водойму, побачили групу дітей, які стояли на березі і лементували.

– Зупинилися, підійшли подивитися, що сталося. А там – малий у ставку, тримається за риштування навколо колодязя для утримання рівня води. Я одразу кинувся у воду, а Женя на березі утримував дітей, щоб ніхто не впав, – пригадує пригоду Максим Рябоконь і додає, малого швидко витяг на берег. Хлопчик уже настільки змерз і злякався, що у нього зуб на зуб не попадав. –

Малий був дуже наляканий, не хотів одразу навіть іти в руки, бо боявся, що його дуже сваритимуть. Ледве випитав у нього, як він втрапив у воду. Сказав, що перечепився. Не хотів нічого розповідати, бо переживав, що від мами перепаде на горіхи. Ми його загорнули в куртку, щоб трохи зігрівся і викликали інспектора у справах дітей, а також заступника начальника відділу.

Врятованого підопічного поліцейські передали колегам, а самі поспішили на виклик.

– Ми навіть не роздумували, кому пірнати у воду. Максим одразу сказав – я полізу. Коли малого витягли з води, той був дуже наляканий, навіть не міг толком пояснити, як він там опинився. Згодом уже сказав, що гралися на березі і він перечепився, – додає Євген Рєзнік.

Обидва поліцейські не вважають свій вчинок героїчним. Кажуть, це звична робота, на їхньому місці кожен вчинив би так само. Утім, обоє наголошують, добре, що опинилися у тому місці в потрібний час і врятували малому життя.

Про те, що син втрапив у халепу, його мама – Наталія, яка виховує ще трьох дітей, дізналася, коли у двері постукали поліцейські, які привезли Давида додому.

– Це для мене був шок. Він прийшов зі школи, переодягся і каже, мамо, я пограю у футбол біля дому. Взяв м’яча і пішов на подвір’я. Я навіть не вгледіла, коли він зник і як опинився біля дамби. За якийсь час стукають у двері, дивлюся – поліцейсь­­кі привели Давида додому і ка­­жуть, що він мало не вто­­пився, – пригадує, що дове­­лося пережити, жінка.

Після пригоди сина вдома не сварила, дякує Богу, що живий. Утім вкотре наказала бути обачним і не лізти у небезпечні місця.

– Скільки йому вже казали і в школі, і вдома, щоб не ліз нікуди, щоб був обережним, а він – як вітер. От тільки цілий тиждень сидів покараний за шкоду вдома. Почав проситися, я його пожаліла, випустила надвір погратися, а він знову вскочив у халепу. Я не можу за ним угледіти, бо в мене ще троє дітей – 10-ти, 3 і 2 років, – нарікає на шибайголову мама і додає, після купелі в холодній воді Давид навіть не захворів. – Трохи нежить був, то наступного дня в школу не пішов. А так почувається добре.

Одразу після пригоди Наталія Шапочка розгубилася і слова не сказала рятівникам сина. Проте згодом зателефонувала на 102 передала слова подяки Максиму Рябоконю і Євгену Рєзніку.

Через «КП» жінка знову дякує хлопцям за порятунок Давида.

– Добре, що все так закінчилося. Дуже вдячна хлопцям, які опинилися вчасно у тому місці і врятували мого Давида, – дякує Наталія Шапочка.

Тим часом керівник Долинського відділу поліції подав документи до головного управління Нацполіції області на відзначення поліцейських-рятівників.

фото: Нацполіція в області
e-max.it: your social media marketing partner