Кіровоградські майдансери взялися відновлювати «танцювальну столицю»

,

1154Кількадесят кіровоградських танцюристів, у тому числі й майдансерів, зібралися у вівторок під розтрощеною вандалами стелою «Кіровоград – танцювальна столиця України». Діти самотужки прибрали територію біля стели, зняли пошкоджені букви, а на металеві конструкції, які залишилися, – тимчасово почепили банер.

Дуже прикра ситуація сталася зі стелою. Обурює те, що якісь вандали зруйнували пам’ятку про нашу перемогу. Перемогу, яку ми здобули такою важкою працею. Танцюристи дуже обурені цим, тому вирішили зібратися й зробити принаймні те, що нам під силу. Ми прибрали територію біля стели, покосили бур’яни і почепили банер «Кіровоград – танцювальна столиця». Сподіваємося, це тимчасово, і міська влада найближчим часом відновить нашу стелу, – говорить майдансер Михайло Лобов.

За його словами, танцюристи незабаром обговорять термін, який дадуть кіровоградським очільникам на відновлення стели. Якщо ж чиновники не відреагують – обіцяють влаштувати акцію протесту.

– Ми не знаємо, хто відповідає за цю стелу, до якої території вона відноситься. Але я вважаю, якщо Кіровоград – танцювальна столиця, то міська влада має звернути увагу на проблему. Проте, не дивлячись на те, що інформація про зруйновану швидко поширилася, реакції жодної. Тому танцюристи, які брали участь у «Майданʼs», вирішили допомогти хто чим може. Дякуємо і місцевим мешканцям, які допомогли нам зі знаряддями праці. Ми навіть не припускали, що тут може бути така занедбана територія, – коментує хореограф Анна Ніжнікова.

Майдансери сподіваються, що стелу відновлять. Кажуть, звання для рідного міста завойовували не для того, щоб варвари паплюжили пам’ятку про перемогу.

Саме тому зняли зі стели пошкоджені букви і понесли їх секретарю міськради і одночасно в.о. міського голови Івану Марковському з вимогою відреставрувати «танцювальну столицю».

1153
1155
1156

– Дуже хотілося б, щоб нашу стелу відновили. Бо те, що ми зробили зараз, це тимчасовий вихід із ситуації. Стелу треба відновити як слід. Сподіваюся, найближчим часом це зробллять, – говорить майдансер Анастасія Тимченко.

Тим часом допомогти у відновленні стели пообіцяв екс-губернатор Кіровоградщини Сергій Ларін. Інформація про те, що вандали розтрощили здобуток майдан серів його неабияк врадила.

– Я не знаю, як можна назвати людей, які зруйнували пам’ятку тієї визначної перемоги на «Майданʼs». Для області це була надзвичайно велика подія, коли ми перемогли, коли Кіровоград здобув звання танцювальної столиці. Я обіцяю, що ми відновимо стелу на зло нашим ворогам, – запевнив Сергій Ларін.
e-max.it: your social media marketing partner