Жителька Кропивницького відрізала волосся на перуки онкохворим дівчаткам

, КП

07219Анна Ліщина з Кропивницького відрізала довгу косу заради благочинності. Жінка підтримала світовий челедж і тепер з її волосся та волосся інших небайдужих онкохворим виготовлять перуки. В Украї­­ні акцію ініціювали львів’яни. Пояснюють, після хіміотерапії пацієнти втрачають волосся. Найважче переживають цей процес дівчатка.

Про благочинну акцію Анна Ліщина дізналася більше року тому з соцмережі. Уже тоді вирішила, щойно наважиться на зміни в образі, обов’язково волосся віддасть саме на перуки для онкохворих.

– Дізналася через фейсбук, активні люди розповсюджували інформацію, що збирають волосся, з якого створюватимуть перуки для онкохворих діток, які втратили волосся. Малі, дорослі дівчата, навіть хлопці відрізали волосся. І це так підбадьорювало. Я вже була готова зрізати воло­­сся, просто такий момент настав, дізналася про таку акцію. – розповідає «КП» Анна Ліщина.

Ініціювали челендж львів’яни. Анна зв’язалася з активістами. Заповнила необхідну анкету. Волосся відрізала відповідно до рекомендацій. Косу надіслала поштою.

– Зв’язалися, сказали, так ми можемо прийняти, хочемо і раді, що ви долучаєтеся до акції. У мене довжина відрізаного хвоста була 35 сантиметрів. Волосся запакувала в папір, щоб не збилося, і відправила, – продовжує жінка.

Виготовлення перуки – процес тривалий. На одну необхідно зібрати волосся кількох донорів. Свої коси жертвують не лише жінки, а й діти і навіть чоловіки.

– Наразі ми зробили вже 27 перук. Для виготовлення однієї перуки потрібно волосся від трьох-п’яти людей, – розповідає співініціатор акції «Hair for Share» Олена Крижановська.

Челендж стартував наприкінці минулого року. Нині участь в акції взяли десятки людей із різних регіонів України і навіть з-за кордону. Благодійники запрошують долучатися до акції й інших.

– До нас приєдналися люди з усієї України. А також з Німеччини, Польщі, Англії. Ті, хто також хоче долучитися, можуть заповнювати наші анкети і надсилати волосся. Або ж можуть пожертвувати кошти на виготовлення перук, – додає Олена Крижановська.

На Кіровоградщині онкохворими дітьми опікується благодійний фонд «Янгол життя». Кажуть, втрата волосся для дівчаток – великий стрес. Часто через це у них виникають комплекси.

– Ініціатива чудова, тому що перш за все це підтримка. На першому етапі хіміотерапії, як правило, дівчаткам доводиться прощатися зі своїм волоссям. Для них це дуже важкий емоційний момент. Тому що кожна дівчинка хоче бути красивою, – розповідає директор міжнародного благодійного фонду «Янгол життя» Наталя Селецька.

Із Кіровоградщини свої коси на благодійність відрізали двоє дів­­чат. Анна Ліщина розповіла, коли волосся відросте, знову обріже його на перуки для онкохворих.

– Це круто, коли долучаються, змінюються самі, змінюють світ довкола. Також, якщо волосся відросте до певної довжини, знову відріжу, – підсумувала Анна Ліщина.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner