У Кіровограді тривають баталії довкола гуртожитку на Університетському. Тепер людей виживають відключеннями води!

,

1123«КП» неодноразово писала про конфлікт, який уже багато років триває між мешканцями гуртожитку на проспекті Університетському,21, що в обласному центрі, та його власником – приватним підприємством «Вагран». Жителі кажуть, їхній будинок незаконно приватизувала фірма, яка тепер змушує людей викупляти власні ж квартири. Нині конфлікт знову у стадії загострення – мешканці почали звертатися до суду, а власник перекрив їм водопостачання! Люди у відповідь перекрили дорогу.

– «Вагран» змушує людей купувати у підприємства власні ж квартири. Жителі почали звертатися до суду. У результаті в будинку відключили воду. Того ж дня мешканці гуртожитку заблокували проїжджу частину на проспекті. Приїхала міліція, заступник міського голови Геннадій Осетров. Останній у нашій присутності подзвонив у водоканал і владнав питання. Також чиновник зібрав робочу групу, яка працюватиме над тим, щоб перевести цей будинок на баланс міста, – розповів «КП» громадський активіст руху «Істина» Євген Главадський.

Мешканці гуртожитку кажуть, за десять років уже не знають, як діяти далі й боротися за власні квадратні метри.

– Ця приватна фірма у 2004 році приватизувала наш будинок. Ми боремося з ними вже багато років, але все марно. Попередні міські голови Чигрин, Пузаков і Саінсус про цю проблему знали, але ніхто нам не допоміг. Зараз приватна фірма «Вагран» пропонує нам викупити у неї наші ж квартири! У мене, наприклад, житлова площа – 20 квадратних метрів. Її вони оцінили у 50 тисяч гривень. Я з 91-го там зареєстрована. Чому тепер повинна купувати житло у самої себе? Це просто абсурд! Та у мене й немає такої суми. Я можу прийти одного дня з роботи, а мої речі просто викинуть у коридор! – обурюється мешканка гуртожитку Ірина Кумпан.

Жінка каже, у це скандальне житлове питання не хоче втручатися ані влада, ані прокуратура. Більше того, зараз узагалі не відомо, хто насправді є власником їхнього майна.

– Навмисно кілька разів змінювали власників цього будинку, тож тепер важко з’ясувати, хто є реальним господарем, – пояснює Ірина Кумпан.
e-max.it: your social media marketing partner