«Зубата» жителька Світловодська розповіла «КП», як почувається рекордсменкою

,

0651927-річна Юлія Фоміна, яка живе у Світловодську, має 36 постійних зубів. Жінка-акула – так назвали її у Національному реєстрі рекордів і зазначили, така кількість зубів, коли є чотири корінних – рідкісна аномалія. Її підтвердили рентгенівські знімки та висновки лікарів. Юлія не перевершила світовий рекорд, який зафіксував 37 зубів в одному роті, але стала найзубатішою жінкою в Україні. Як живе з такою кількістю зубів, – розповіла «КП».

– Нормально живу. Зуби не болять, інколи трохи заважають, але особливого дискомфорту не відчуваю, – зізнається Юлія і додає, вирішила подати заявку на рекорд, бо має в роті багато зубів. – Побачила в інтернеті, що світовий рекорд побив власник 37 зубів. У мене на один менше, але вирішила спробувати і подала заявку у Нацреєстр рекордів України. З місяць чекала, поки все перевірять, на підтвердження у мене попросили рентгенівський знімок і висновки двох лікарів-стоматологів. Коли все перевірили – зареєстрували рекорд.

Юлія каже, «зайві» корінні зуби у неї продовжують рости. Проте лікарі не радять їх видаляти, бо це дуже складний і болісний процес. Зуби їй доводилося не раз лікувати, бо додаткові випихали зуби з основного ряду і це призводило до того, що вони викришувалися. Але, радіє співрозмовниця «КП», усі вони на місці, жодного не видалила. Сама ж власниця унікального комплекту про себе жартує: їй пальця в рот не клади.

– Усі мої рідні знають, що маю багато зубів. Коли отримала рекорд, друзі і знайомі були шоковані, почали розпитувати: як і що, а потім дивувалися. Я працюю на заводі бухгалтером. Коли колеги дізналися про мій рекорд, приходили подивитися на мене, дивувалися, а директор, жартуючи, сказав повісити нагороду у кабінеті, щоб усі бачили, яка «зубата» у них бухгалтерія. Я ж сама не вважаю це таким уже власним досягненням, порівняно з іншими людьми, які багато вкладають праці у свої рекорди. Це моя така фізіологічна особливість. Але подумала, чому б мені не залишити про неї пам’ять і не зафіксувати у реєстрі рекордів, – ділиться співрозмовниця «КП» і додає, відзнаку повісила вдома біля дверей, щоб усі гості одразу бачили, яка особлива господиня там живе.

06520


У своїй родині Юля одна особлива, ніхто більше такої кількості зубів не має. Її доньці зараз шість років і це період, коли на зміну молочним зубам виростають постійні, тож вона з особливою увагою придивляється, чи не виросте у неї стільки ж зубів, як у мами.

Як з’ясувала «КП», людей зі схожими фізіологічними особливостями, які претендують на рекорд, в Україні чимало.

– До нас часто звертаються люди з такими фізіо­­логічними особливостями для реєстрації рекордів. Торік зафіксували півтори тисячі заявок, а вже до реєстрації рекорду з них дійшло десь 30%, – пояснює керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова і додає, всі рекорди вражають. – Коли супроводжуєш рекордсмена до моменту реєстрації, здається, що саме цей рекорд найважливіший, але життя підкидає можливість дивуватися іншим, і це дуже добре.

З великої кількості рекордів, які реєстрували торік, каже Лана Вєтрова, найбільше вразив рекорд Ірини Галай, яка встановила прапор України на вершині Евересту.

– Щороку кількість охочих зареєструвати власний рекорд зростає. Ця цифра постійно змінюється, але в середньому в рік реєструємо приблизно чотири сотні рекордів. З початком воєнних дій на сході патріотично налаштованих людей стало набагато більше і вони хочуть, щоб про Україну знали у світі навіть завдяки таким рекордам. Українці дуже амбітні люди і попри всі складнощі в державі продовжують дивувати, – каже співрозмовниця «КП».

Національний реєстр рекордів реєструє досягнення відповідно до методології Книги рекордів Гіннеса і міжнародних стандартів, а там фіксують такі фізіологічні людські особ­­ливості, як найвищий чи найнижчий зріст, найбільша і найменша вага, тож і Юлія Фоміна, яка має 36 зубів, теж стала рекордсменкою.

– Наше завдання – показати, що Україна багата на таланти і відкрита всьому світу, – зазначила Лана Вєтрова.

фото: Національний реєстр рекордів

 

06521

e-max.it: your social media marketing partner