Стрижаков влаштував дітям патріотичне свято

,

1112Справжнє свято казки і дитинства відбулося минулої суботи в одному з дворів багатоповерхівок на вулиці Попова у Кіровограді. Планувалося воно ще на День захисту дітей, проте сильна злива тоді стала на заваді. Однак цього разу погода була сонячною, настрій святковим, а малеча – веселою і щасливою.

Таке свято уже четвертий рік поспіль проходить за ініціативи депутата міської ради Артема Стрижакова. Хоча він влаштовує його для дітлахів зі свого округу – з вулиць Попова, Жадова та Конєва, малеча збирається з різних куточків міста. Батьки кажуть, у їхніх районах таких свят не буває ніколи, тому йдуть у гості.

– У нас на Балашівці такого ніхто не проводить. Ми, чесно кажучи, навіть в очі не бачили нашого депутата. Подруга розказала мені, що у них на Попова буде такий захід. От ми з донечкою і вирішили прийти. Вона у захваті! Свято просто чудове, – ділиться кіровоградка Ольга.

– Ми своїм прикладом пока­зуємо, що можемо самі організувати справжнє свято у власному дворі. Діти, зростайте щасливими, здоровими. Хлопці, будьте сильними і мужніми, а ви, дівчатка, – гарними й розумними. Любіть свою Батьківщину, любіть рідний Кіровоград, любіть власну домівку! – звернувся до малечі Артем Стрижаков.

– Мені дуже сподобалося малювати прапор, а потім відпускати малюнок у небо на повітряній кульці. Моя полетіла високо-високо, – радіє учасниця свята Марійка.

Чи не найочікуванішою частиною заходу були змагання за головні призи – два сенсорних мобільних телефони. Для того, аби їх отримати, хлопці вправлялися на турніку, а дівчата – малювали двори їхньої мрії. Насамкінець діти відпустили в небо ліхтарики – за мир в Україні.

– До Дня захисту дітей у нас завжди приурочується якесь відкриття майданчика, футбольного поля і обов’язково – свято. Така традиція у нас існує вже кілька років поспіль,  ми не можемо її порушувати. Цього року свято було дещо особливим – з актуальною патріотичною тематикою. Хіба це не прекрасно, коли дітки малюють долоньками український прапор і відпускають малюнки на повітряних кульках у небо?! Це гарна справа і, думаю, ми її продовжуватимемо, – запевняє депутат міської ради Артем Стрижаков.
1109 

1110

1108

– На свято збираються діти не тільки з нашого району, а й з сусідніх. Це чудово! Я запрошую і вихованців дитсадка з батьками. Неважливо, де вони живуть – хоч на Новомиколаївці. Будь ласка, приходьте до нас, беріть участь у конкурсах, отримуйте подарунки! До речі, призи неабияк мотивують дітей вести здоровий спосіб життя і займатися спортом, – каже Стрижаков. – Жителі мікрорайону розповідають мені, як хлопці, які змагалися торік за мобільні телефони, ранками тренуються, підтягуються. У цьому році я з Олександром Шаталовим поставили турніки. Тож база для занять є, потрібне тільки бажання. А я вже зроблю так, щоб воно з’явилося у наших дітей.

e-max.it: your social media marketing partner