Наклала на себе руки чи померла від інфаркту? Інша версія, чому шестеро дітей залишилися без мами

,

1119Про жахливу смерть жінки із Верблюжки Новгородківського району на травневих святах «КП» уже розповідала. Тоді газета писала про байдужість сільських медиків, які фактично відмовилися виїздити на виклик через вихідний. Єдиний, хто виявив людяність, був фельдшер Новгородківського пункту екстреної медичної допомоги Віктор Козигородський. Саме він виїхав рятувати багатодітну маму. Проте не встиг – жінка померла. Власне, медик і розповів «КП», що та наклала на себе руки, напившись пігулок. Однак чоловік померлої переконує газету, що дружина пішла з життя з іншої причини – у неї стався інфаркт.

Олександр Босенко – чоловік покійної – зазначив, що інформація, яку фельдшер розповів «КП», не відповідає дійсності. Зокрема, його обурює те, що медик сказав, що жінка вже була мертвою, коли вони зустрілися, що вона наковталася таблеток…

– Такого ж не було. Я просив його на колінах про спасіння дружини. Він дав укол їй, сказав, не переживайте, все буде добре, їдьте додому. Історію хвороби на покійну не заводять, реанімацію не піднімають, наскільки я знаю, – обурюється чоловік. – Бабуся поїхала з нею. І тиск їй міряли. Її там оформили. Поклали в реанімацію. Те, що вона отруїлася таблетками – неправда, у неї був інфаркт! Її питали, чи пила вона якісь таблетки, жінка сказала, що ні. Це її слова були!

Претензій у чоловіка до сільських медиків Верблюзької амбулаторії, як з’ясувалося, взагалі немає, попри те, що фельдшер Віктор Козигородський обурювався тим, як у святкові дні, коли сталося непоправне, медики були вихідні і жодного з них не виявилося на чергуванні, щоб надати жінці допомогу.

– До чого тут місцеві медики? У нас на них немає нічого, – категорично заявив чоловік, а за допомогою, каже, він звертався по телефону до своєї однокласниці, яка працює медиком. Вона ж і сказала викликати швидку медичну допомогу. – Я кажу, ми одразу телефонували, чотири людини дзвонили. Нам відповіли: «Швидка медична допомога зараз на виклику. Вона у нас одна». Я їм пояснюю, що тут помирає людина. Я кричав криком. Прийшов сусід. Вона (дружина – ред.) ще й не хотіла в машину сідати, впиралася. Я її посадив у машину. Бабуся сіла біля неї. У дружини почався знову напад. Бабуся їй ложку в рота засунула, щоб їй було легше дихати. А коли її привезли в реанімацію, бабуся попросила: «Не витягуйте ложку, тримайте!». Вони витягли ложку – вона померла. Не було ні препаратів, ні вати, ніякого уколу. Той лікар тільки щось вколов, не зрозуміло що. Я його просив... Він каже, все буде добре, їдьте додому. Це його слова були. Через сорок хвилин мені мама телефонує і каже, що Люда померла. Яка це може бути швидка?

«КП» спробувала уточнити у чоловіка інформацію з приводу того, пила його дружина того дня таблетки чи ні. Олександр Босенко підтвердив даний факт, але тут же заявив, що дружина вживала ліки не через бажання звести рахунки з життям.

– Ну, це ми так подумали. Ми були в шоковому стані. Вона вранці пила таблетки. Вона зварила борщ, варила кашу і стала варити маленькій дитині молоко. Ми пішли на город садити. Потім я поїхав із сином по сигарети і нам телефонують, що Люда впала, що в неї стався напад. А я вранці просто бачив, що вона пила таблетки... Я чогось так подумав, що вона їх пила – я був у шоковому стані. Але отакого приводу, щоб пити таблетки не було. А на те, що він дав неправдиві свідчення, будемо робити спростування, – заявляє чоловік, зауважуючи, що після публікації на нього почали дивитися по-іншому – Тепер на нас дивляться косо, на мене, як на бика. Що хочеш, те й думай. Жінка-самогубиця. А в мене висновок на руках, судмедекспертиза привезла з тілом дружини – гостра серцева недостатність. Інфаркт. То як це пов’язано одне з другим? До мене приїхала міліція, почала питати, як усе сталося, я в шоковому стані, діти взагалі нічого цього не бачили.

Розповідаючи події того дня, коли померла дружина, Олександр Босенко пригадує дещо інші деталі.

– Того ранку, як виходив пити воду, вона у ванній воду у пляшку набирала... – каже чоловік. – Коли я заходив у ванну, то двері отак штовхнув, підбив їй руку і розсипалися таблетки. Я й подумав, що вона їх пила. Вона каже: «Ні, ні, це я пила свої таблетки». А в мене то думки, розумієте які... Там випало 4-5 таблеток.

Олександр Босенко каже, що через деякий час після смерті дружини їздив у лікарню і хотів забрати медичну картку померлої, але її не знайшлося.

– Зайшов у реєстратуру, спитав за карточку своєї дружини, вони відповіли, що немає. Кажу, як немає, а де вона ділася? – каже Олександр.

Чоловік покійної переконує «КП», що його дружина не самогубиця, що померла вона від інфаркту. Відтепер на ньому, каже, залишилось шестеро дітей – двоє дорослих і четверо малих.

– Я їх не збираюся нікому віддавати. Ніколи в житті! Вони мене всі називають татом. Вони мене люблять, я їх. Ми живемо в достатку, тільки горе таке сталося непоправне. Ми не маємо права здатися. Ми жили щасливо і нормально... Все що було, то було наше. Це неправда – хай розбираються правоохоронні органи, – заявляє «КП» чоловік.

Правоохоронці ж тим часом розбираються в даній ситуації.

Як зазначили «КП» в обласній прокуратурі, у ході досудового слідства вдалося встановити, що слідів насильницької смерті, переломів скелету та черепа на тілі жінки не було.

– Відповідно було призначено судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті, надано доручення оперативному підрозділу Новгородківського РВ на допит в якості свідків очевидців даної події, – зазначили в прокуратурі і додали, що, як з’ясувалося в ході допиту, перед тим, як жінці стало зле, вона випила велику кількість медикаментів.

– Крім того, у розмові з чоловіком цього дня небіжчиця не­одноразово говорила, що більше не хоче жити... Коли жінка вдома знепритомніла, рідні повезли її до Новгородківської ЦРЛ і викликали швидку медичну допомогу. По дорозі вони зустрілись і жінку переклали в карету швидкої медичної допомоги, де вона і померла по дорозі до районної лікарні. На даний час висновок судово-медичного експерта до Новгородківського райвідділку міліції не надійшов, – уточнили у Кіровоградській обласній прокуратурі.
e-max.it: your social media marketing partner