Голосистий знам’янчанин: Андрій Хайат розповів «КП», як розвернув чотири суддівські крісла на талант-шоу

,

06443Новий дев’ятий сезон талант-шоу «Голос країни» одразу запалив яскраві зірки виконавців з народу. 21-річний знам’янчанин Андрій Хайат незвичним виконанням народної пісні «Шумлять верби» перший розвернув одразу чотири суддівські кріслі – Потапа, Монатіка, Тіни Кароль і Дана Балана. До всього талановитий хлопець є ще й учасником національного відбору «Євробачення». «КП» розшукала співака і поцікавилася, звідки таке яскраве бачення фольклору.

– Участь у «Голосі» брав ще торік, але поки дійшла черга до мене, у тренерів закінчилися місця в командах, тож я навіть не виступив. Тоді звісно я трохи засмутився, було розчарування. Це навіть гірше, ніж коли після виступу до тебе ніхто не повернувся, бо є якась визначеність… Більше не збирався брати участь у цьому шоу, але організатори самі мені зателефонували і так цього року я потрапив у «Голос», – розповідає «КП» Андрій Хайат.

Хлопець каже, з конкурсною піснею визначився давно, бо сам є прихильником фольклору.

– Я сам зробив аранжування народної пісні «Шумлять верби», щоб вона зазвучала так, як ніколи до цього. Справа в тому, що усі звикли сприймати українську народну музику однобоко. Я люблю експериментувати, це таке моє бачення, – ділиться Андрій.

Таким незвичним і яскравим виконанням знам’янчанин вразив суддів. Усі розвернулися до і запросили до себе в команду.

– Я думаю, ти – справжня зірка! Тебе чекає велике майбутнє, – одразу зазначив тренер із Молдови Дан Балан.

– Ти реально неординарна особистість! Я натиснула кнопку, бо хочу, щоб ти був у моїй команді, – запросила Андрія Тіна Кароль.

Переконували залишитися у їхніх командах і Потап із Монатіком.

Утім Андрій обрав Тіну Кароль.

– Насправді, коли йшов виступати, хотів піти до Потапа. Але в момент, коли повернулися всі судді, коли кожен із них щось говорить, прислухався до свого внутрішнього голосу. Відчув, що моя атмосфера, дух – в команді Тіни. Я побачив, що вона справді хотіла, аби я обрав її, – зізнається Андрій Хайат.

Уже наступного дня після трансляції виступу знам’янчанина, на нього буквально звалилася слава.

– Та ви вже мені сьогодні четверта телефонуєте, – засміявся у відповідь на прохання «КП» допомогти розшукати талановитого хлопця директор Знам’янської дитячої музичної школи імені Лисенка Сергій Івасенко.

Андрія Хайата у музичній школі добре пам’ятають і відгукуються дуже щиро і тепло.

– Він учився по класу акордеону, подавав великі надії, був переможцем багатьох конкурсів, обласного конкурсу «Паросток», всеукраїнського – «Провесінь», займався вокалом. Аж тут – бачимо його по телевізору. Я навіть не одразу впізнав Андрія – здивував і зовнішністю, і голосом, і аранжуванням пісні, – коментує Сергій Івасенко і додає, дуже радіє за свого колишнього вихованця, тримає кулаки і бажає перемоги.

Досі підтримує дружні і теплі стосунки зі своїм колишнім учнем і викладач класу акордеону Ірина Репетило.

– Коли Андрій тільки прийшов до школи, з першого знайомства зрозуміла, до якої зірочки я доторкнулася. Він дуже талановитий, одразу відкрився, грав досить складну програму, має дуже гарну техніку. З ним займатися було одне задоволення. Я тільки спрямовувала талант у потрібне русло. Уроки з ним завжди були відкриттям, – розповідає про свого колишнього учня педагог і додає, досі підтримує з Андрієм дружні теплі стосунки.

Співрозмовниця «КП» переконана, Андрій Хайат має всі шанси отримати перемогу у талант-шоу і стати українською зіркою.

– Він зосередив у собі найкращі якості, дуже цілеспрямований і професійний, знає, чого хоче, – переконана у перемозі вихованця Ірина Репетило.

Перший відбірковий тур «Голосу країни» триває, тренери набирають свої команди. Тим часом Андрій Хайат готується до національного відбору на «Євробачення» і до наступних батлів у талант-шоу. Яку пісню співатиме, поки не знає, проте каже, своєму уподобанню не зраджуватиме.

– Я триматимуся свого жанру. Мій тренер мене у цьому підтримує, – додає співрозмовник «КП».

фото: 1+1
e-max.it: your social media marketing partner