«КП» розшукала хлопчика, який врятував цуценя на Інгулі

, КП

06363Минула субота для 12-річного Сергійка Розова з Кропивницького розпочалася, як завжди – хлопчик збирався у спортшколу на тренування. Йдучи через міст, він звернув увагу на бабусю, яка стурбовано дивилася вниз на річку. Підійшовши, хлопчик побачив цуценя, яке провалилося під лід. Не задумуючись, Сергій кинувся рятувати тварину, у той час, які інші просто спостерігали.

– Це було близько 10 години. Я йшов на тренування. На мосту побачив бабусю, яка дивиться на річку. Подивившись вниз, побачив якісь бризки, помітив маленького цуценя. Я поклав портфель, спустився до низу, спробував яка крига. На ній можна було стояти. Я став на коліно, попитався до неї дістатися, за лапку її взяти і крига обвалилася. Я виліз і собачку теж дістав. Правда, трохи намок, – розповідає «КП» юний рятівник Сергій Розов.


06364За всім спостерігали кілька перехожих. Здебільшого дорослих. Втім жоден не ризикнув допомогти ані собаці, ані її рятівнику.


– Цуценя трусилося дуже, скавчало. Ну і я коли її дістав і поставив, вона хотіла підійти до мене. Коли я виліз, люди стояли і дивилися. Якась тітка забрала, а потім через декілька днів ми його бачили за спортшколою, – продовжує Сергійко.


Після героїчного вчинку, хлопчик узяв портфель і, ніби нічого не сталося, пішов на тренування. Дізнавшись про все, тренер повідомив батькам.


– Добрий вчинок зробив, молодець. Але тільки що спитав його «ти подумав про то, що там річка, піти під лід міг?». Він каже «там було близько від берега. Я не злякався»,  – розповідає тренер-викладач Василь Маєвський. – Я подзвонив матері його і кажу, ваш хлопчик герої, врятував собачку. Вона не зрозуміла одразу. Я їй пояснив все і попросив принести сухі речі.


Батьки похвалили сина за відвагу, але попросили бути обережнішим. Для молодшого брата – шестирічного Сашка, Сергій став взірцем.

 

0636506368


– Я ним пишаюся. Я теж хочу стати, як він, а – пишається братик Сергія – Сашко.


Сергій Розов – учень сьомого класу школи №2 Кропивницького. У спортшколі займається гімнастикою. Найбільше мріє про високі здобутки у спорті й ігрову приставку.

 

06367

06366

 

фото: Ігор Філіпенко

e-max.it: your social media marketing partner