Охоронник обласного худмузею врятував дідуся з палаючої квартири

, Олена Сідорова

06359Охоронник обласного художнього музею, працівник поліції охорони Віктор Кондратенко врятував із палаючої квартири напівпаралізованого дідуся. За мужність і професіоналізм отримав орден.

Подія сталася у передпасхальний тиждень. Віктор знаходився на робочому місці, почув запах гару і вирішив обійти територію.


– Побачив, як із вікна будинку йде дим, – пригадує він. – Одразу побіг до директора музею, попередив про біду, викликав рятувальників і повернувся на місце пожежі. Під будинком уже зібралися люди, яких я почав розганяти, бо газ був не перекритий. Ось тоді онук дідуся мені сказав, що той залишився в квартирі, бо прикутий до ліжка. Донька діда намагалася його витягнути, але сильно обпекла руки. Квартира була задимлена, але я знав, як дія ти, бо в управлінні Нацполіції нам постійно нагадують про протипожежну безпеку. Побачив дідуся, виніс його на вулицю і передав лікарям. У старого вже були обпалені волосся і ноги. Ще б кілька хвилин і могло статися непоправне…


За рішенням колективу поліції області очільник Сергій Кондрашенко вручив Віктору орден «За мужність і професіоналізм».


– Ситуація була дуже складною, але Віктор устиг викликати рятувальників і карету швидкої, і, поки ці служби мчали за тривожним викликом, ризикуючи своїм життям, зайшов у задимлене приміщення, виніс звідти потерпілого та робив усе можливе, щоб загасити вогонь, адже у сусідніх квартирах теж перебували люди. Як бачимо, у нашій повсякденній роботі є місце і для подвигу, і для героїзму. Щиро дякуємо нашому рятівникові за його мужній вчинок, – сказав керівник поліції Кіровоградщини.


Втім сам Віктор про свій вчинок відгукується скромно.


– Допомагати в тяжких обставинах і рятувати людей – це наш обов’язок, – додає він.

e-max.it: your social media marketing partner