Школярка з Кропивницького отримала президентську стипендію

,

06099Карина Андріяшенко навчається у дев’ятому класі загальноосвітньої школи №30 в обласному центрі. Днями вона єдина з області отримала від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та президента Малої академії наук Станіслава Довгого картку на президентську стипендію за перемогу у всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання. Перемога стала несподіваною для школярки й цілком очікуваною для її педагога Ольги Віватенко. Про це вони розповіли «КП».

Для Карини Андріяшенко, її педагога Ольги Віватенко і для усієї школи №30 це дуже почесна відзнака. Коли вітали усіх 270 переможців олімпіад конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, Карина була єдиною представницею Кіровоградщини.

– Вона єдина представляла нашу область на заході. Отримала нагороду за перемогу у всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання у 2017-2018 навчальному році. Карина не єдина переможниця олімпіад із трудового навчання із нашої школи, але поки перша, хто отримав президентську стипендію, – з гордістю розповідає директор школи Наталія Вельгун і додає, це висока відзнака не тільки для самої стипендіатки, а й для усієї школи, і гарна мотивація для інших учнів прагнути такого високого рівня.

– По роботах Карини бачила, що вона досягне високого рівня. Цілеспрямована, старанна, ретельно виконує всі завдання, а, буває, сама підходить і каже, давайте зробимо те і те, – розповідає вчитель трудового навчання Ольга Віватенко і додає, вірила, що її учениця буде переможцем олімпіади, бо та цього заслуговує.

Педагог каже, займається з талановитою дівчинкою з 7 класу. Завжди відзначає старанність учениці.

– Карина має багато різних робіт: шиє, готує страви... Все у неї добре виходить. Якщо робить шов, то він у неї такий ладний. Видно, вміння у неї закладено природою, – хвалить школярку Ольга Віватенко.

Не дивно, що багато випускників цієї школи обрали фахом або дизайнерську справу, або трудове навчання. Це все – насіння Ольги Віватенко, яка вже 36 років викладає улюблений предмет.

– Багато було талановитих учнів. Багато з них обрали професійний шлях або вчителя трудового навчання, або технолога-дизайнера. Але навіть тим, хто пішов в іншу професію, у житті точно згодилися вміння і шити, і готувати, – переконана вчителька.

Ольга Віватенко, каже, Карина Андріяшенко – приклад для інших учнів.

Ми вдячні, що школярку відзначили на такому високому рівні. Це гарна мотивація не тільки для неї самої, а й для інших учнів. Карину це ще більше спонукало до розвитку, вже зараз готуємося до участі в олімпіаді з трудового навчання цього року, – зазначила педагог.

На президентську стипендію зовсім не очікувала сама дев’ятикласниця. Каже, для неї це була приємна несподіванка і справжній шок.

– Я не сподівалася на таку відзнаку. Просто хотіла спробувати свої сили у всеукраїнській олімпіаді, було цікаво взяти участь. Коли бачила, що мої роботи подобаються іншим, хотілося робити ще краще, розвиватися, – ді­­литься емоціями дев’ятикласниця і додає, на олімпіаду підготувала роботу – ліжечко для котика у вигляді м’якої корзинки, яку прикрасила аплікацією. Саме ця робота і стала кращою серед багатьох інших і принесла юній кропивничанці перемогу у всеукраїнській олімпіаді.

Куди витрачатиме гроші, Карина поки не вирішила, але вже точно визначилася зі своїм майбутнім фахом.

– Після закінчення школи піду вчитися на дизайнера. А поки до того ще є час, то ще братиму участь в олімпіадах із трудового навчання, – зізнається талановита школярка.

 

фото: Наталія Вельгун

e-max.it: your social media marketing partner