Врятованого в Олександрії лелеку назвали Вінтером і прилаштували на зимівлю

, КП

06007У попередньому номері «КП» розповіла щасливу історію порятунку лелеки з Олександрії. Птах не встиг відлетіти у вирій. Його майже примерзлого до засніженого даху сараю помітила Анна Харитонова. Жінка викликала рятувальників і забрала бузька до себе. Уже далі стала шукати йому зимівлю. Спочатку охочих прихистити лелеку до весни було чимало, втім, коли прийшов час прийняти рішення, – ніхто не зміг. Погодилися в центрі реабілітації. Там лелеку поселили в «апартаменти» з півнями і навіть дали ім’я. Нині клекотун набирається сил і вже показує, хто в домі господар.

– Призначення нашого центру реабілітації для нарко- й алкозалежних – відгукуватися на проблеми людей, які зійшли з дороги. Але і тут ми не змогли залишитися осторонь. Вирішили забрати лелеку. Він живе у нашому сарайчику. Має трохи господарки – півники, курочки декоративні і звичайні, фазанчики, цесарочки, нутрії, коні… Його посадили до когутів, – розповідає «КП» заступник директора центру Сергій Єпік.

Бузькові у центрі придумали ім’я – Вінтер, що у перекладі з англійської означає «зима». Зараз він потрохи адаптується.

– Ми не знаємо стать птаха. І з’ясувати це майже не реально. Тому, на нашу думку, вибрали досить нейтральне ім’я. У курнику лелека одразу показав, що буде старшим – деяких півнів дзьобнув і зараз нормально живуть разом. Йому треба трохи звикнути до всього після пережитого, – продовжує співрозмовник.

У центрі птаха протримають до весни, а потім випустять.

– У нашому центрі працюють люди, які колись були залежні. Вони доглядають за тваринами. То і за Вінтером дивитимемося. Зиму потримаємо, навесні відпустимо. А захоче – буде тут у нас жити. Поряд річка, луги… Подивимося. До нас щовесни вже кілька років поспіль прилітають лелеки, на даху центру навіть гніздо їхнє є, – розповідає Сергій. – Вінтера годуємо рибою. Поки купили три кілограми плотви, у середньому їсть по півкіло на день. Кладемо рибу у відро з водою, а він її виловлює.

Їжу бузькові купують за рахунок центру, але історія його порятунку настільки вразила олександрійців, що містяни також обіцяють допомагати. Не залишить лелеку і його рятівниця – Анна Харитонова. Жінка обов’язково навідуватиме птаха і привозитиме для нього смаколики.

– Було безліч бажаючих забрати лелеку, але коли дійшло до справи, – всі замовкли. А Сергій сам подзвонив і сказав, що забере. Спочатку приїхав, подивився, а ввечері прислав машину за ним. Мої діти плакали, коли віддавали, настільки прив’язалися до птаха. А Сергій каже: «Можете приходити, рибу приносити…». То будемо навідуватися. Безмежно рада, що лелеці знайшли теплий куточок, – ділиться емоціями рятівниця.

фото: надане центром реабілітації
e-max.it: your social media marketing partner