У Помічній волонтер зі Сполучених Штатів навчає англійській усіх охочих

, КП

05871У Помічній волонтер Корпусу Миру з Америки Майкл Сміт навчає і дітей, і дорослих англійської мови. Дітям викладає на уроках іноземної, дорослих – чекає на засіданні гуртка. Заняття – безкоштовні.

Волонтер Корпусу Миру Майкл Сміт у Помічнянській школі №1 працює близько року.

– Я хотів допомогти. Вони вибрали мене, отже я тут, я дуже радий цьому. Мені подобаються люди, місто, – ділиться з «КП» Майкл Сміт.

Аби волонтер приїхав до Помічної, дирекція школи №1 зверта­­лася до Корпусу Миру. Купа документів, перевірок, понад два роки очікування – і ось мрія збулася.

– Мріяли ми про це дуже давно. Оформили усі документи, але, на жаль, із першого разу нам не надали волонтера. Утім ми не опустили руки і продовжували працювати. Нарешті на третій рік оформлення документів, зустрічей представників Корпусу Миру, які перевіряли заклад, бо дуже суворі вимоги, ми нарешті отримали, про що мріяли, – розповідає директор Помічнянської школи №1 Оксана Сигида. – Тепер у нас є друг для дітей, гарний колега для наших вчителів. Діти задоволені. А найцікавіше те, що батьки почали говорити нам, що з появою Майкла у нашій школі діти почали робити уроки і не тільки з англійської мови.

Тепер на уроці іноземну мову викладають двоє – волонтер і вчитель.

– Перед заняттям сідаємо разом, обговорюємо, що хочемо розповісти, які методи і засоби застосувати. Плануємо і на наступний день, приходимо до дітей і разом проводимо урок, – пояснює вчитель англійської мови Оксана Шевчук.

Таке навчання дітям до вподоби. Уроки радше сприймають як дружні посиденьки.

– Він дуже щирий, гарно все пояснює. Я не сприймаю це як урок, а як розвагу, і це дуже весело, мені дуже подобається. Викладачі, мабуть, і самі дізнаються щось нове від Майкла, бо він і сленгом говорить, і нові слова вживає, – розповідає учениця 11-б класу Сабіна Мартиненко.

Окрім уроків, на базі школи Майкл веде безкоштовний гурток із англійської. Заняття проводить щоп’ятниці. Навчатися можуть усі охочі не залежно від віку.

– У нас є кілька гуртків, один для громади. Він проходить кожної п’ятниці, триває годину. Свої заняття намагаюсь адаптувати до всіх. Ми говоримо на різні теми – подорожі, їжа… І це дуже весело, – каже Майкл Сміт.

За угодою, американець працюватиме у помічнянській школі ще рік.

 

05872

 

фото: CBN

e-max.it: your social media marketing partner