Олександрієць допоміг затримати крадія мопеда

, Олена Сідорова

05801Ця історія, здавалося б, нічим не відрізняється від сотень схожих про крадіжки, однак має один цікавий нюанс – неочікуваний поворот і щасливий кінець. У жительки обласного центру Лариси Чайки з гаража вкрали мопед. Вона вже встигла подумки попрощатися з транспортом – як пролунав дзвінок: «Мені намагаються продати ваш мопед. У вас його випадково не вкрали?».

– Мотоцикл стояв у гаражі тиждень, – розповідає Лариса. – Був в ідеальному стані. Аж якось підходжу і бачу – гараж мій, а замок – ні. Накинули чужий. Відкриваю і розумію, що мотоцикла в мене більше немає. Це був для мене страшний стрес, бо мотоцикл – мої крила! З 14 років їжджу. У мене син із інвалідністю, скутер часто рятує, коли треба швидко рухатися містом. Крадія навіть не зупинило те, що біля мотоцикла стояв інвалідний візок…

Жінка викликала право­­охоронців.

– Поліцейські склали протокол. Мене тоді ще здивували слова слідчої Ліни Бензар, яка сказала: «Знайдемо!». Хоча я розуміла, що це майже нереально, – пригадує власниця мопеду.

Наступного дня Лариса поїхала на дачу.

– У мене там затишне місце, камін… Поїхала туди просто, щоб пожаліти себе. Але не встигла зайти, як пролунав дзвінок із невідомого номера: «У вас випадково не крали мотоцикл?». У мене аж руки затряслися. «А нам його зараз продають. В Олександрії. Що робити?». Кажу: «Потягніть час», а сама бігом телефонувати в поліцію, – ділиться власниця мопеду і пояснює, номер її телефону вказаний у страховці транспортного засобу.

Покупець, який здогадався зателефонувати, – Іван Макаренко.

– Мені подзвонив друг Павло, який сказав, що біля його будинку стоїть чоловік і хоче продати мопед. Спитав, чи не хочу придбати. Я приїхав і ситуація мені видалася підозрілою. По-перше, чоловік віддавав скутер за три тисячі гривень, і навіть скинув ціну до двох тисяч. Я розумів, що жоден нормальний власник не погодиться за такі гроші віддати мопед. По-друге, причина продажу – поломка, але на пропозицію довезти скутер до ремонтників, відмовився. Хотів тільки продати. По-третє, у страховці вказане ім’я жінки, – розповідає «КП» Іван.

До приїзду поліцейських олександрієць разом із другом відволікали крадія.

– Я подзвонив ще одному другу і попросив привезти тисячу гривень, щоб крадій переконався, що ми дійсно хочемо купити. І поки чекали начебто решту грошей, приїхала поліція, – каже чоловік.

– І поліція, і потенційний покупець спрацювали на відмінно! – наголошує Лариса. – З’ясувалося, крадій поїхав на мопеді в Олександрію і це було настільки великим навантаженням для транспорту, що він, так би мовити, спікся. Тепер на відновлення потрібні чималі кошти. Ремонтувати я його не можу, поки не буде рішення суду про завдані збитки. Але те, що скутер повернувся до мене – набагато краще, ніж те, що його б не знайшли.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу – незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до восьми років із конфіскацією майна чи без такої.

 

фото: надане героїнею

e-max.it: your social media marketing partner