Через любов до селфі шестикласник із Помічної потрапив у реанімацію зі страшними опіками

,

05799Десятирічний Максим Зборовський із Помічної Добровеличківського району отримав 65% опіків тіла через любов до селфі. Дитина залізла на дах вагону потяга й отримала ураження струмом. Шестикласника терміново госпіталізували до обласної дитячої лікарні.

Біда сталася 1 листопада. Близько п’ятої вечора школяр вирішив сфотографуватися на вагоні. Працівники залізниці почули тріск розряду. Малого у дуже важкому стані доставили до Кропивницького.

– Дитина у дуже тяжкому стані – 65% опіків, – прокоментував минулого тижня голов­­ний лікар дитячої обласної лікарні Василь Хорощак.

Нині хлопчика перевели з реанімації дитячої обласної лікарні до опікового центру.

Про стан здоров’я Максима нині переживає вся Помічна. Десятки людей їдуть до Кропивницького, аби здати кров малому. Медики кажуть, донори потрібні постійно.

У відділі освіти Помічнянської міськради розповідають, перед канікулами дітям саме провели урок із безпеки. Додаткове розпорядження посадовців про позачерговий інструктаж школярів з’явилося і після трагедії.

– За тиждень до трагедії у клас Максима приходили працівники залізниці, говорили про небезпеку, – розповідає начальник відділу Ніна Семашко. – Тому сказати про те, що ця робота не проводилася, що дитину не інформували, було б неправильно. Постійно на цьому наголошуємо! Це специфіка нашого міста – куди б не пішли, ви обов’язково натрапите на залізницю.

Десятирічного Максима в основному виховує бабуся. Його мама здебільшого перебуває на заробітках. Після трагедії жінка повернулася.

– Максим – дуже хороша дитина, – констатує чиновниця. – Шкода, що так сталося.

Родина живе скромно, відтак потребує допомоги небайдужих.

– У п’ятницю відбудеться засідання міської ради, на яке ми вже підготували проект рішення про виділення коштів Максиму на лікування, – додала Ніна Семашко. – Сьогодні вся громада долучилася до порятунку хлопчика. Наше спільне зав­дання його виходити.

Допомогти Максиму можна, перерахувавши кошти  на картку «Приватбанку»: 5168 7427 1020 2197 (Старикова Ірина, мама хлопчика)

Довідки за телефоном: (095) 834-67-67 (Ніна Семашко)

 

фото: Марія Староста

e-max.it: your social media marketing partner