У нас хороший майданчик, знищити його ніхто не дасть!

,

1062Жителі обласного центру воюють за територію відпочинку дітей. Два роки тому будівництво гаража поряд із дитячим майданчиком, що на вулиці Жовтневої революції,1, перетворилося для місцевих жителів ледь не на громадянську війну. Утім тоді конфлікт вдалося владнати. Нині ситуація повторюється. Люди обурені самоправним рішенням забудовника і стверджують, що він не має дозвільних документів для будівництва гаража.

– У 2012 році вийшло так, що один наш мешканець без дозволу інших умудрився збудувати собі гараж. Ми цей гараж прохлопали. Аж раптом біля нього почалося ще одне будівництво. Тоді в нас дійшло ледь не до громадянської війни – вийшли діти, батьки, преса була. Ми не дали це зробити. Я ще ходила по всіх інстанціях, де тільки можна – писала, телефонувала. Остання надія була, коли я пішла до Шаталова і спитала, чи дійсно він виїжджає на місце. Він сказав, що так. За якийсь час він приїхав. З ним була ціла бригада з міськвиконкому. І тільки після цього нам допомогли – пішла заборона на будівництво гаражів на прибудинкових територіях. Все затихло, – розповідає завідуюча будинком №1, що на вулиці Жовтневої революції, Катерина Сиротюк.

З того часу пройшло два роки, як забудовник знову взявся за старе – зводить гараж поряд із дитячим майданчиком, не маючи на це відповідних документів.

– Одного дня мені люди зателефонували і кажуть, що він ставить огорожу. Коли прийшла я прийшла, все було огороджено. Жодних дозвільних документів він не показав. Я впевнена, що їх нема. Інакше показав би. Минулого разу, коли ми йому не давали будувати, – в мене і синці були, і ображав він. Вчора, до речі, все так само було – і образи, і штовханина. Ну, а що я і кілька жінок із маленькими дітками, можемо зробити? Він швидко поставив цю огорожу і поїхав. Ми почали дзвонити в міліцію, звертатися де тільки можна. На сьогоднішній день – огорожа стоїть, – констатує Катерина Сиротюк.

Люди бояться, що через будівництво гаража, їм доведеться жертвувати і самим майданчиком. А цього, кажуть, допустити не можна, адже на майданчику граються дітки, причому, не лише ті, що живуть у будинку №1, а й із сусідніх.

– У нас дуже багато дітей. Всі кажуть, що у нас хороший майданчик, і знищити його ніхто не дасть, – запевняє Катерина Сиротюк.

Жінка пояснює, коли побудувався будинок, на дитячому майданчику була лише одна гойдалка. І нікому весь час до цього не було діла, допоки не об’єдналися всі гуртом і не зробили велику добру справу для діток.

– Були збори – повиходили всі мешканці. Тоді, правда, у нас був бідненький дитячий майданчик. І дітлашня тоді була, яка й попросила Шаталова зробити їм майданчик. Нам тут поставили шведську стінку, брусся, лавочки для качання пресу. Допомагав нам і наш депутат, сусіди. Діти були щасливі, – розповідає Катерина Сиротюк, додаючи, що відтоді щорічно дитячий майданчик разом із жителями будинку приводять до ладу, оновлюють, фарбують.

Довкола дитячого майданчика жителі поставили невеличку огорожу. Завбудинком каже, зробили її просту й оригінальну.

– Тепер цей хоче знести огорожу. А на цій же ділянці і комунікації теплоцентралі проходять, – зазначає жінка.

За словами людей біда в тому, що власнику гаража доведеться їхати через весь дитячий майданчик, аби поставити свою автівку.

– Я зараз збираю підписи у приватному секторі, бо їхні діти тут теж граються, катаються, гуляють, адже поряд більше майданчиків немає. Ми вже ходили і в міліцію, і в міськвиконком. Ми хочемо, щоб на прибудинковій території, а особливо біля майданчиків, гаражів не було, – передає вимогу своїх сусідів Тамара Вареник, яка проживає на вулиці Жовтневої революції,7.

Якими документами керується забудовник, «КП» поцікавилася безпосередньо у нього самого.

– У мене документи є – державний акт, розроблений проект. Я просто огородив територію, бо там наркомани... До мене звертаються, що там не наведений порядок, туди сміття зносять. Там туалет був... Я взяв загородив, щоб діти не ходили. А людина, яка оце все скаржиться, у неї просто не хватає мабуть... Вона ж мені дозволила наче... У неї з головою не все гаразд: спочатку вона говорила, що будувати можна, а зараз знову каже, що ні, – заявив газеті Олексій Гненний, а на уточнююче питання, чи буде таки він зводити гараж чи ні, він пояснив: Зрозумійте, у мене є земельна ділянка, державний акт на неї... А будувати чи не будувати – час покаже. Це моя власність.
e-max.it: your social media marketing partner